top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kotikausi päättyi tasapeliin


JyPKin kotikausi päättyi lauantaina Harjulla tasapeliin Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Viime hetkillä tullut vantaalaisten tasoitus oli kitkerä, mutta TiPS ehti tuhlaamaan maalipaikkoja sen verran, että tasapeli ei varmaankaan ole kaukana oikeasta pelitapahtumiin nähden.

Ottelun ensimmäinen kymppi mentiin vieraiden komennossa. Parhaan paikkansa se sai vajaan kymmenen minuutin kohdalla. TiPS pääsi 4-3 ylivoimahyökkäykseen. Jenna Topra laukoi oikealta laidalta. JyPK -vahti Pauliina Tähtinen torjui pallon tolppaan. Jatkotilanteesta TiPS pääsi vielä laukomaan, mutta veto painui yli.

JyPK sai paremmin ottelusta kiinni ja sai luotua muutaman tilanteen TiPS maalille. Marika Ritvasen keskitys putosi yläriman päälle. Vielä lähemmäksi maalia pääsi Joëlle Gosselin. Itseasiassa kanadalainen toimitti pallon vantaalaisten verkkoon. Riikka Lilja ja Henna Honkasen esityöstä Gosselin pääsi puskemaan pallon maaliin. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin vapaapotku TiPS:lle syystä, joka ei ainakaan katsomoon asti selvinnyt.

Jakson jälkimmäisellä puoliskolla TiPS loi painetta vihreiden päätyyn. Se pääsi laukomaan pari kertaa vaarallisesti, mutta Tähtinen piti torjunnoillaan tilanteen maalittomana.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

JyPK vaihtoi kentälle tauolla Kia Voutilaisen Marika Ritvasen tilalle, muuttaen kenttäryhmityksensä 3-4-3. TiPS löysi tilaa laidoilta ja pääsi muutaman kerran vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Elli-Noora Kainulainen pelattiin puolittain läpi. Leena Torpo ehti häiritsemään ja sulki hänet vasemmalle puolelle. Tähtinen hoiti loput torjuen tilanteen kulmaksi. Hieman myöhemmin Emmi Sirén pääsi vastahyökkäyksestä nousemaan vaarallisesti maalintekosektoriin. Sirénin sijoitus valui takatolpan ohi ja numerot säilyivät maalittomana.

Maalinteon aloitti kuitenkin JyPK. Se pelasi Joëlle Gosselin vapaaksi oikealla laidalla. Gosselin keskitti tarkasti takatolpalle. Emmi Manninen avasi kauden maalitilinsä komealla puskulla yläriman kautta.

Pronssitaistelua käyvä TiPS luonnollisesti panosti hyökkäykseen enemmän. JyPK kesti painostuksen miltei loppuun asti. Kellon näyttäessä jo 90 minuuttia TiPS löysi tilaa JyPKin linjojen välistä Emmi Sirén ja Oona Sirén pelasivat pallon maalin eteen Moona Talkalle. Talka sijoitti pallon ohi Tähtisen ja loppulukemiksi 1-1.

Kia Voutilainen osui tuon jälkeen vielä tolppaan, mutta tämän kauden viimeiset pisteet Harjulla jaettiin.

Toisen puoliajan alku oli sellainen, missä oltiin heikkoja. Vaihdettiin tauolla kolmen alakertaan, kun Marikalla tuli vähän puujalkaa ennen peliä. Se ei ole meille kovin tuttu tapa pelata ja se näkyi siihen alkuun. TiPS oli ensimmäisen vartin niskan päällä. Sen jälkeen se minun mielestä kääntyi meille. Ensimmäinenkin jakso oli minun mielestä meidän hallintaa. Pieniä haasteita syötönlaadussa eikä ihan päästy murtautumispaikoille, totesi päävalmentaja Mikko Manninen


87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page