top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Täysi potti toistamiseen Ahvenanmaalta


Ahvenanmaa on ollut JyPKille tällä kaudella hyvä paikka. Mukaan on tarttunut kuusi pistettä. Vielä isompi asia kauden kaikkia Åland United otteluita koskien on se, että vihreät eivät päästäneet näissä kolmessa ottelussa maaliakaan. Näin myös tänään Keski-Suomeen raahataan tavaroiden lisäksi kolme pistettä 0-1 voitolla.

JyPK ansaitsi voittonsa. Se oli parempi pallollisena. Ålandilla oli omat paikkansa tehdä maali, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt.

Ottelun alussa Marika Ritvanen rikkoi kortin arvoisesti. Annetusta vapaapotkusta Signy Aarna ohjasi pallon ohi maalin. JyPKin avausjakson paras paikka syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Lavdije Begolli keskitti oikealta laidalta ja Henna Honkanen pääsi laukomaan. Anna Tamminen torjui, reboundiin ehti ensin Joëlle Gosselin, joka latasi vastapalloon mutta United puolustus ehti laukauksen eteen.

JyPK haliitsi pallollista peliä. Åland sai paikkansa lähinnä vastahyökkäyksistä ja pallonmenetyksistä. Vastahyökkäyksestä syntyi myös Ålandin toinen maalipaikoista. Rosa Maria Herreros Ossorio keskitti oikealta laidalta. Boksin sisällä oli vapaana Signy Aarna joka puski pallon niukasti ohi.

Toinen paikka kotijoukkueelle syntyi syötönkatkosta 10 minuuttia myöhemmin. Åland sai JyPK hökkäyksen poikki 20 metrissä. Signy Aarna ehti matalaan keskitykseen takatolpalle, mutta ohjaus osui tolppaan. Tosin JyPK-vahti Pauliina Tähtinen oli tilanteessa hyvin mukana, joten tolppien väliin osuessaan Tähtinen olisi todennäköisesti saanut hanskansa väliin. Lopulta Leena Torpo purki tilanteen kulmaksi. Ålandin kulma jäi kimpoilemaan maalin edustalle, mutta Gosselin sekä Ritvanen puskivat pallon väljemmille vesille.

Åland pääsi vielä kerran maalipaikkaan. Tällä kertaa Aarna keskitti vasemmalta laidalta. Herreros Ossorio laukoi päin Tähtistä ja maalin eteen kimmonneen pallon Leena Torpo hoiti kulmaksi.

Tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso oli tapahtumiltaan vähäisempi. JyPK jatkoi hyvää pallollista peliä ja Åland pyrki avaamaan pitkillä palloilla, siinä onnistumatta. JyPK sai palkintonsa 74. minuutilla kulmapotkusta. Ritvasen kulmapotku putosi rangaistuspilkun haminoille ja Tiina Tiainen nosti pallon ohi Anna Tammisen - 0-1. Åland vaihtoi laitaan Phoenetia Brownen. Browne pääsi pari kertaa käyttämään vahvuuksiaan, nopeutta ja voimaa, mutta tuloksetta.

Ålandin takaa-ajon vaarallisin tilanne syntyi kulmapotkusta 10 minuuttia ennen loppua. Nimenomaan edellä mainittu Browne pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta JyPK puolustus siivosi Ritvasen ja Tähtisen kautta tulleen irtopallon.

Näin ollen pisteet matkasivat Keski-Suomeen maalein 0-1.

- Pelattiin tänään yksi kauden parhaista matseista mikä lämmittää pisteiden lisäksi. Kehitettävääkin jäi sillä pallonhallinta pitää pystyä vielä kääntämään useammiksi maalipaikoiksi. Vastustaja oli pelätyn vaarallinen meidän menetyksistä ja ensimmäisellä jaksolla paremmat paikat oli vastustajalla vaikka hallitsimmekin palloa. Toiselle jaksolle tasapaino ja menetyksiin reagointi parani ja saimme pallon takaisin aika nopeasti menetyksien jälkeen. Kokonaisuutena silti tasapainoinen ja ehjä esitys josta saatiin palkinto. Nyt kaksi kovaa matsia jäljellä ja mahdollisuudet on edelleen seurahistorian parhaaseen sijoitukseen eli tästä on hyvä mennä eteenpäin, kertasi päävalmentaja Mikko Manninen.


80 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page