top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pallokerho astuu paattiin


JyPKin matka yläloppusarjassa jatkuu Maarianhaminaan. Wiklöf Holding Arenalla odottaa kovaan syysvireeseen äitynyt Åland United.

JyPK hävisi viime lauantaina Hongalle Harjulla maalein 0-1. Honka varmisti tuolla voitolla hopean. Vihreiden lopullinen sijoitus on vielä auki. Lauantaina Maarianhaminassa on mahdollisuus vaikuttaa sijoitukseen ylentävästi.

Pallokerho ei ole onnistunut maalinteossa kahdessa yläloppusarjan ottelussaan. Jotta saarelta olisi enemmälti tuomisia, on tietenkin maalinteko yksi avain asioista lauantai-illalle. JyPK kävi hakemassa toukokuussa Eckerö-hallista 0-1 vierasvoiton. Edellinen kohtaaminen Vaajakoskella päättyi 0-0. Maaleilla ei siis keskinäisissä otteluissa ole juhlittu. Viime lauantaina JyPK kyllä ajoittain löysi tilaa Hongan puolustuksesta, mutta maalipaikkoja se sai vähän. Näin ollen Hongan pikamaali jäi ottelun ainoaksi.

Åland vastaavasti kävi Kuopiossa on pöllytti kotijoukkuetta 0-4. Näyttää siltä, että HJK:n pahimmaksi kilpailijaksi ennustettu United, on liigan loppuhetkillä löytänyt sen vireen, jota odotettiin kauden alussa. Tämän lisäksi ahvenanmaalaiset hakivat 0-3 vierasvoiton Espoosta Hongan vieraana. Maalisuhde kahdessa yläloppusarjan ottelussa on siis hulppea 7-0. Paljoa ei Åland ole maaleja päästänyt koko kaudella, mutta murheenkryyni maalinteko on ottanut syksyllä aimo harppauksen eteenpäin. Se raapii itseään tosissaan pronssimitalille.

Helpolla pisteet eivät matkaan lähde Maarianhaminasta, siitä pitää Ålandin nykyvire huolen. Mutta, tuohon haasteeseen vihreät ovat valmiita tarttumaan kaksin käsin.

- Åland on ollut tosi vakuuttava kahdessa ensimmäisessä yläloppusarjan matsissa. Meidän oma aloitus on ollut tuloksellisesti pettymys, mutta pelien sisässä on ollut paljon hyvää. Nyt viimeisissä kolmessa pääsemme rennosti keskittymään oman pelin parantamiseen ja uskon, että sitä kautta on mahdollista tehdä myös hyvää tulosta. Meidän pitää pystyä saarella luomaan enemmän maalintekopaikkoja kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Ollaan puolustettu suht' tiiviisti ja sitä täytyy pystyä jatkamaan edelleen sillä Ålandin hyökkäys on pelottavan vauhdikas. Hyvä fiilis silti lähteä Ålandin vieraaksi ja varsinkin, kun muistaa ensimmäisen matsin missä lähtökohdat olivat tätäkin haastavammat, niin luottavaisena ollaan matkalla, postii päävalmentaja Mikko Manninen


38 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page