top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

HJK ei antanut yllättää itseään


HJK oli vahvempi ja ansaitsi voittonsa yläloppusarjan avauksessa. Tänään ei jossiteltavaa jäänyt. Ei HJK valtoimenaan maalipaikoilla mellastanut, mutta piti ottelun hallinnan itsellään ja iski kun paikka tuli.

Avauskymppi meni suhteellisen tasaisesti. Mutta, hetkihetkeltä HJK sai ottelun paremmin haltuunsa. JyPK menetti myös liikaa palloja keskialueella, josta Klubi sai hallinnan takaisin itselleen. Keskialueen pallonmenetykset kuvasivat vihreiden peliä läpi ottelun, jonka johdosta peli painui kerta toisensa jälkeen syvälle omalle puolikkaalle.

12. minuutilla Klubin Ashley Riefner nousi laidasta ja leikkasi keskelle rangaistusalueen rajalla. Tiukka veto paukkui Pauliina Tähtisen maalin yläputkeen. Heti perään Henna Honkanen pääsi nousemaan puoli kenttää laukaisuetäisyydelle, mutta veto painui yli maalin.

Vartin kohdalla Tähtinen vielä selvitti HJK:n paikan, mutta Klubi siirtyi johtoon 21. minuutilla. HJK käänsi JyPK hyökkäyksen nopeasti ylivoimahyökkäykseksi. Pallo pelattiin maalin edustalle ja Jutta Rantala kävi viimeistelemässä maalin edestä 1-0 HJK:lle.

JyPK pääsi puolen tunnin kohdalla laukomaan pari kertaa Honkasen ja Riikka Liljan toimesta, mutta numerot säilyivät tauolle asti muuttumattomina.

JyPK vaihtoi tauolla kärkeen Joëlle Gosselinin. Klubi sai kuitenkin mahtialun toiselle jaksolle. Tia Hälinen sai pallon vapaana 18 metrissä. Hälisen tarkka laukaus painui vasempaan yläkulmaan ja Klubi siirtyi 2-0 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Essi Sainio pääsi yrittämään vastahyökkäyksestä, mutta Tähtinen torjui.

Vihreät pääsivät harvoin HJK:n boksin sisään. 64. minuutilla kuitenkin Joëlle Gosselin puski pallon verkkoon, mutta kavennus hiipui paitsion myötä.

Kun Rantala kävi painamassa pallon kuudentoista rajalta vasempaan alakulmaan 70. minuutin kohdalla, oli ottelu käytännössä Klubin.

Tänään ei JyPKillä ollut mahdollisuutta pisteisiin. Ensi lauantaina Harjulle saapuu FC Honka. Lauantai toi sinänsä sähköä mitalitaisteluun, sillä Åland United sekä KuPS voittivat ottelunsa.

- Oltiin tänään vastustajaa jäljessä oikeastaan ihan kaikessa. Pitää tietenkin muistaa että klubi on tällä hetkellä maan paras joukkue eli huonolle ei hävitty. Silti harmittaa ettei pystytty enempää haastamaan. Oma pallollinen pelaaminen oli liian heikkoa ja tehtiin ihan liikaa helppoja virheitä joiden takia jouduttiin puolustamaan pitkiä jaksoja. Toinen maali tappoi pelin lopullisesti ja meiltä näytti uskokin loppuvan siihen. Nyt on neljä matsia jäljellä ja ne voidaan pelata paineettomasti omaa peliä. Katsotaan mihin se tuloksellisesti riittää, totesi päävalmentaja Mikko Manninen.


68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page