top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Loppuhuipennus alkaa Telialta


Kesä on ehtinyt syksyyn. Ollaan tultu tilanteeseen, jossa ratkotaan Naisten Liigan lopullisia sijoituksia. Ja kuten edelliselläkin kaudella, on Jyväskylän Pallokerho taistelemassa yläloppusarjassa. JyPK lähti kauteen 2019 nuorentuneella joukkueella, kun joukkueesta poistui muutama kokenut pelaaja. Alkukauden hermoilun, virheiden ja ailahtelevien otteluiden jälkeen joukkue on kasvanut loppukesästä ryhmäksi, joka ei ole hävinnyt seitsemään otteluun. Siksi voidaan hyvin puhua, että yläloppusarja on viimeinen luku upealle kasvutarinalle.

JyPK lähtee viimeiseen rutistukseen sijalta kuusi. Matkaa joukkueen itse itselleen asettamaan tavoitteeseen, mitaliin, on seitsemän pistettä. Pitää muistaa myös se, että JyPKin historian paras liigasijoitus on viides viime kaudelta.

Vihreät ovat siis poistuneet viimeksi pisteittä Tampereelta heinäkuun alussa. Neljä viimeisintä ottelua ovat päättyneet pistejakoon. JyPK on puolustanut tällä kaudella viime kautta tiiviimmin, tosin viimeisessä kahdessa ottelussa maalisuhde on 6-6. Hyvä puolustuspelaaminen on luonnollisesti tuonut mahdollisuuden taistella pisteistä illasta toiseen. Sen myötä joukkue on raapinut kasaan ns. isoja pisteitä.

Edellisessä ottelussa vihreät nousivat kahden maalin takaa tasoihin Honkaa vastaan. Samaa periksiantamattomuutta tarvitaan lauantaina, kun JyPK matkaa toistamiseen tällä kaudella Telialle HJK:n vieraaksi. Edellisellä kerralla JyPK nousi tappioasemasta tasoihin Lavdije Begollin maalilla ja pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Lopun paineesta huolimatta vihreiden toinen jakso Telialla oli hyvä. Tuosta jatketaan lauantaina.

HJK on edelleen selkeässä sarjajohdossa. Tuudittautumiseen ei kuitenkaan ole varaa, sillä Honka on viiden pisteen päässä. Klubilaisten lento ei ole ollut runkosarjan lopussa niin juhlavaa kuin aiemmin kesällä. Hävinnyt se ei ole vielä kertaakaan, mutta neljästä viimeisestä ottelusta sillä on yksi voitto ja kolme tasapeliä.

HJK on silti edelleen materiaaliltaan todennäköisesti liigan vahvin ryhmä, se ei kuitenkaan vielä itsessään takaa tulosta. Vaikka Klubi varmasti lauantaina suosikin viitassaan Telialle astelee, on JyPK parantanut otteitaan kauden mittaan sen verran, että helpolla ei helsinkiläisetkään kolmea pistettä kotiinsa jätä. Tauolta palaa voimia kerännyt vihreä myrsky, joka haluaa käydä puhaltamassa pisteet pois Helsingistä.

- Hienoa päästä jatkamaan sarjaa pienen tauon jälkeen. Meillä on viisi matsia aikaa näyttää mihin pystymme. Aloitus on heti pahimmassa mahdollisessa paikassa sillä HJK on kotonaan erittäin kova. Uskon että viime matsista siellä saatiin kuitenkin todella paljon uskoa tähän peliin. Viimeksi ei pelattu läheskään parasta peliämme ja saimme silti pisteen mukaan. Jos nyt pystymme puolustamaan koko joukkueena tiiviisti ja pitämään Klubin poissa vaarallisilta maalipaikoilta niin meidän hyökkääminen ja erikoistilanteet antavat varmasti meille mahdollisuuden voittaa jopa Telialla. Meidän tarvitsee olla myös rohkeita pallon kanssa sillä tätä ottelua ei voiteta vain puolustamalla ja ainut tavoite meille on ottaa kolme pistettä matkaan lauantaina, pohtii päävalmentaja Mikko Manninen.


44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page