top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Sarjakakkonen vieraaksi runkosarjan päätökseen


Runkosarja kääntyy lopuilleen kesän myötä. Sitä päättämään Vaajakoskelle saapuu FC Honka. Joukkue on tällä hetkellä tukevasti sarjassa toisena.

JyPK pelasi viime lauantaina Tikkurilassa tasan. Vihreät viimeistelivät neljä osumaa, mutta omissa kolisi yhtä lailla, joten pisteet menivät jakoon. Ero kolmantena olevaan TiPS:aan on edelleen kahdeksan pistettä. Vantaalla JyPKin puolustaminen ei ollut aiempien otteluiden tasolla. On selvää, että Honkaa vastaan puolustustiiviys täytyy löytyä uudestaan. TiPS oli tehokas maalipaikoissaan, mutta Honka on ollut kauden aikana vähintään yhtä tehokas.

JyPK sai maalihanansa auki ja pussitti suurimman maalimääränsä tämän vuoden liigassa. Henna Honkanen kipusi kahdella maalillaan liigan pörssikakkoseksi. Tiina Tiainen avasi kauden maalihanat viimeistelemällä kahdesti. Maalinteko on ollut ajoittain tahmeaa, joten neljä vierasmaalia lisää varmasti itseluottamusta viimeistelyyn.

Vihreät eivät ole hävinneet kuuteen otteluun. Se on ollut oivassa loppukesän vireessä ja noussut yläloppusarjaan. Joukkue on matkalla vähintäänkin seurahistorian parhaaseen sijoitukseen. Eikä se kolmaskaan sija ole täysin karussa. Tosin, samasta sijasta kilpaa käyvät myös KuPS ja Åland United ajamalla vantaalaisia takaa. Voittoja tarvitaan.

Joukkue on saanut takaisin kokeneemmasta päästä Tytti Jaakkolan ja Emmi Mannisen, joten senkin suhteen tilanne näyttää hyvältä.

Honka  on suorittanut varmasti läpi kauden. Aiempi kohtaaminen toukokuussa Espoossa päättyi Hongalle 2-0. Neljästä viimeisestään se on kairannut yhtä monta voittoa. Espoolaiset hengittävät viiden pisteen päässä HJK:sta. Se on tällä kaudella hävinnyt vain kerran, arvatkaa kenelle. Eli vastassa lauantaina on Naisten Liigan ehdotonta eliittiä.

Honka on puolustanut tiiviisti. Se on päästänyt ainoastaan 13 maalia 17 ottelussa, joten työmäärä maalin tekemiseksi täytyy olla tapissa. Hongasta ei löydy selkeää maalitykkiä. Kuusi pelaajaa on tehnyt 4-6 maalia, heistä eniten Riikka Hannula - juuri tuon kuusi.

Odotettavissa on tiukka ottelu. Molemmat tarvitsevat tavoitteisiinsa lisäpisteitä. JyPKin pitää olla rohkea pallollisesti ja päästävä haastamaan Hongan puolustus Tikkurilan tapaan. Puolustuksen pitää olla huomattavasti paremmassa kuosissa, sillä vierailla riittää laatua molempiin suuntiin pelatessa. Honka pelaa pallolla hyvin ja tuota ominaisuutta on vihreiden onnistuttava horjuttamaan.

Tämä on kaikkien mahdollisuuksien ottelu, jota kannattaa lähteä katsomaan elokuiseen lauantai-iltapäivään Vaajakoskelle.

- Honka on todella hyvä joukkue josta on vaikea löytää heikkouksia. Tähän matsiin tullaankin menemään pitkälti oman pelaamisen kautta ja siinä mitataan tosissaan mihin meidän taso tällä kaudella riittää. TiPS matsissa nähtiin meiltä välillä kauden selvästi parasta pallollista peliä ja sitä lähdetään kehittämään myös Honkaa vastaan. Me halutaan hallita kotona palloa jopa näin kovaa vastustajaa vastaan. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta se vaatii tiiviimpää joukkuepuolustamista kuin Tikkurilassa. Uskon vahvasti, että maalipaikkoja me pystytään luomaan jopa Hongan tiivistä 4-4-2 vastaan. Terveystilanne on hyvä ja kaikki näyttää hyvältä ennen viimeistä runkosarjan matsia. Tämä matsi on Suomen naisjalkapallon parhaimmistoa, joten jokaisen kannattaa tulla Vaajakoskelle katsomaan ja auttamaan meidät tulokseen, ennakoi päävalmentaja Mikko Manninen.


67 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page