top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kuuden pisteen ilta Tikkurilassa


JyPK matkustaa lauantaina toistamiseen viikon sisään Kehä III:n sisäpuolelle. Tällä kertaa Tikkurilaan Palloseuran vieraaksi.

Panosta ei ottelusta puutu. Vihreiden loppukesän vire on ollut hyvä ja se on hivuttautunut pikkuhiljaa tilanteeseen, jossa se on yläloppusarjaviivan yläpuolella. Hyvällä loppukaudella se voi jopa havitella kolmossijaa, jota tällä hetkellä hallitsee juuri TiPS. Kahdeksan pisteen eroa on lauantaina JyPKillä mahdollisuus kiriä kiinni. Voittamalla ero kapenisi viiteen.

TiPS on ollut odotetun vahva. Se jaksoi taistella Oulusta täydet kolme pistettä, vaikka ONS laittoi kampoihin viimeiseen asti. Roosa Ariyo paukutti hattutempun. JyPKiä vastaan Ariyosta ei ole vaaraa. Hän lähtee JyPKin Elina Seppälän ja Sanna Reinin tapaan opiskelemaan Yhdysvaltoihin.

Laatua joukkueesta löytyy Ariyonkin jälkeen. Jenna Topra jakaa liigan maalipörssin kolmatta sijaa. TiPS on myös ollut erittäin tiivis paketti. Se on päästänyt liigassa kolmanneksi vähiten maaleja. Neljästä viimeisestä ottelusta se on poiminut saman verran voittoja.

JyPK ei ole hävinnyt viiteen otteluun. Se haki viime lauantaina erittäin tärkeän tasapelin Telialta HJK:n vieraana ja vankisti asemaansa yläloppusarjaviivan yläpuolella. Pelissä oli vielä parannettavaa, mutta silti vihreät jaksoivat punnertaa tappioasemasta tasoihin sarjakärjen takaa. Joukkue on kasvanut kauden aikana ja on valmis voittamaan myös isoja otteluita. HJK -ottelun jälkeiset ilmeet kertoivat, että vaikka tasapeli maistui, on määränpää jossain kauempana.

Seuraava rasti matkalla tavoitteeseen leimataan lauantaina.

- Erittäin iso peli meille. Ollaan 8 pinnaa jäljessä mitalista ja teoriassa kaiken mennessä putkeen keskenäisillä otteluilla voi saada siitä kiinni 6, eli kaikki saumat meillä edelleen on. TiPS on ollut todella vakuuttava varsinkin pallollisessa pelissä. Meillä on iso haaste puolustustuksellisesti taas edessä. Viikko sitten pystyttiin Telialla pitämään HJK suht' vähillä paikoilla ja vähintään samaa vaaditaan nyt. HJK pelissä meidän korkeassa prässissä oli aika paljon ongelmia ja lauantaina meidän on pakko onnistua paremmin, ettei tarvitse liian pitkiä jaksoja puolustaa syvällä. Pallollisesti HJK matsissa jouduttiin pelaamaan kovassa temmossa tiivistä prässiä vastaan mikä varmasti palvelee myös tätä matsia. Varmasti ollaan myös menty eteenpäin HJK pelistä nyt kun linja on saanut yhden pelin alle tässä koostumuksessa. Jengin tekeminen koko viikon on ollut todella keskittynyttä ja uskon, että lauantaina me pystytään kauden parhaaseen mikä riittää ihan varmasti vaikka TiPS kova onkin, pohtii päävalmentaja Mikko Manninen.

Klikkaa ottelun live-streamiin: TiPS-JyPK


59 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page