top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Arvokas tasapeli Helsingissä


JyPK kävi riistämässä arvokkaan tasapelin HJK:lta Telia 5G Areenalta. HJK osoitti sen miksi se on selkeä sarjajohtaja, mutta vihreiden taistelu ansaitsi ilman muuta palkinnon. Klubi käytti palloa kahdesti ylärimassa ja loi ottelun lopussa kulmista vaarallisia tilanteita.

Täydellinen onnistuminen ei JyPKin ottelu ollut. Silti pieni mahdollisuus kolmeen pisteeseen oli olemassa, eikä myöskään ottelun jälkitunnelmat olleet yltiöriehakkaat. Nälkää jäi.

Outi Salmijärvi pelasi ensimmäisen liigaottelunsa topparin paikalla. Sitä ei tosin kentällä juurikaan huomannut. Esitys oli loistava. Muutenkin uudessa kokoonpanossa pelannut puolustuslinja pelasi hienon ottelun.

JyPKillä oli kaksi paikkaa ensimmäisen vartin tienoilla. Joëlle Gosselin ja Henna Honkanen pääsivät yrittämään, mutta putkien väliin pallo ei hakeutunut. Hetkeä myöhemmin HJK:n Ashley Riefner laukoi ylärimaan.

Klubi hallitsi ensimmäistä puolikasta. JyPK puolusti valtaosan jaksosta. Etenkin vasemmalla laidalla Nea Lehtola oli aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Klubi pääsi JyPKin linjojen väliin ja sai vietyä ottelua vihreiden päätyyn.

Ottelun avausmaali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Kulma purkautui vasemmalle laidalle. Riefner löysi kuudentoista kulmalle unohtuneen Mimmi Nurmelan, joka laukoi suoraan syötöstä takakulmaan 1-0.

Samoissa numeroissa mentiin tauolle.

Toinen jakso oli JyPKiltä selkeästi parempi. Jakson alussa HJK vielä vei peliä, mutta pikkuhiljaa JyPK sai myös oman pallollisen pelinsä käyntiin. Reilun 60 minuutin kohdalla Joëlle Gosselin pääsi puskemaan takatolpalta kulmapotkusta, mutta Klubi-vahti Anna Koivunen torjui kulmaksi.

JyPK tasoitti 74. minuutilla. Henna Honkanen sai pallon rajaheitosta miltei puolessa kentässä. Honkanen vei väkisin pallon vasemmalla laidalla päätyrajan tuntumaan. Matala keskitys jäi pyörimään maalin edustalle. Irtopallo kelpasi parhtaiten Lavdije Begollille, joka käänsi pallon verkkoon.

Ottelun lopun HJK painosti kovaa, mutta JyPK puolustus kesti Pauliina Tähtisen kanssa rynnistyksen ja pisteet tasattiin jyväskyläläisittäin makeasti, muttei asiaa pröystäilevästi herkutellen.

- Aika kaksijakoinen matsi meiltä. Ottelun alussa oltiin aika pahasti vielä Loviisa ottelun tempossa. Lisäksi valmistauduimme taktisesti hiukan erilaiseen muotoon ja meiltä meni ensimmäinen 20 minuuttia reagoida muutoksiin. Onneksi alku ei maksanut enempää ja puoliajalla pystyimme käymään läpi korjattavat asiat vielä tarkemmin. Toinen puoliaika alkoi vielä vähän tunnustellen mutta aika nopeasti alettiin löytämään oikeat paikat nostaa prässiä ja samalla oma pallollinenkin peli parani. Pitää olla tyytyväinen miten pystyttiin pelaamaan 30 minuutin jakso halliten liigan ylivoimaisesti parasta jengiä vieraissa ja saatiin vielä tasoitus palkintona tästä. Loppua kohden ehkä henkisesti tasuri alkoi tuntua hyvältä ja sen takia hallinta siirtyi taas vahvasti klubille. Onneksi kestettiin lopun erikoistilanteet ja saatiin tärkeä piste matkaan. Paljon positiivista mutta myös kehitettävää. Hieno debyytti Outilta ja linja toimi yllättävänkin hyvin uudessa muodossaan eli tästä on hyvä mennä eteenpäin TiPSiä kohti, summasi ottelun päävalmentaja Mikko Menninen.


111 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page