top of page

Helsinkiin kaatamaan voittamatonta


JyPKin liigataival jatkuu lauantaina Helsingissä. Edessä on isoin mahdollinen haaste, mutta niin tässä vaiheessa kautta pitääkin olla. Nämä on niitä otteluita, joita jokainen varmasti haluaa pelata ja nauttia niistä tuloksista joita pitkä treeni- sekä ottelukausi on tuonut.

Åland ottelu aloitti vihreillä ottelusarjan, jossa kohdataan sarjan top 5 joukkueista neljä. Ensimmäinen “eräpallo” Åland Unitedia vastaan päättyi tasan Vaajakoskella pari viikkoa sitten. Vaikka tuon ottelun piste oli voitettu, jäi siitä sopivasti myös hampaankoloon. Toisen jakson ensimmäinen 30 minuuttia oli peli vihreillä suhteellisen hyvin kontrollissa.

JyPK on pelannut neljä tappiotonta ottelua putkeen ja noussut yläloppusarjaviivan paremmalle puolelle. Siksi Helsingistäkin kaikki mukaan lähtevä pisteaines on tärkeä. Tähän otteluun ei JyPKin tarvitse kantaa ennakkosuosikin viittaa. Telialla sitä kantaa väistämättä kotijoukkue. Harvoin mikään joukkue kuitenkaan taivaltaa pitkää sarjaa tappioitta, joten Jyväskylässä uskotaan vahvasti, että kolme pistettä on myös Telialta kaivettavissa. Se vaatii täydellistä onnistumista, mutta sitä vihreä jengi lähtee lauantaina raastamaan.

JyPKin tilastokärkenä jatkaa Henna Honkanen 10 maalilla.

Hetken näytti, että HJK:lla on vähän tahmeampaa liisteriä kengissä kahden tasapelin myötä, mutta vierailu Kuopiossa osoitti tuon vain pieneksi suvannoksi. Helsinkiläiset niistivät savolasia kunnolla luvuin 0-4.

Klubi on puolustanut tiiviisti, samalla sen hyökkäyspelaaminen on ollut vastustajan kannalta turhan tehokasta. HJK on liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue Hongan kanssa, samalla se on pussittanut niitä selkeästi eniten. Siinä resepti selkeään sarjajohtoon.

Puolustuksesta puheen ollen. HJK koki menetyksen seurana, mutta suomalainen naisjalkapallo sai taas uuden lähtijän Euroopan kentille. Anna Auvinen siirtyi HJK:sta Interiin. Auvisen lähtö tuntuu varmasti myös HJK:n kokoonpanossa, mutta laatua löytyy reserveissä sen verran ettei joukkueen tarvinne murehtia sen pidempään. Samalla oven avauksella sisään asteli Eveliina Parikka, joten Klubilla ei sen puolesta ole hätää syyskierroksillakaan.

Klubin tilastokärki on ollut jo läpi kauden Jutta Rantala, joka johtaa koko liigan maalipörssiä 13 maalilla.

Keskinäiset ottelut on vienyt tällä kaudella Klubi. Maaliskuussa cupin semifinaalin Telialla 4-1 ja toukokuussa Harjulla 0-2.

- Ollaan taisteltu itsemme mukaan kamppailemaan pääsystä ylempään loppusarjaan ja vaikka pelimme ei ole ollut täydellistä niin tässä vaiheessa kautta pelataan pisteistä. Nyt meillä on jäljellä tämän hetken kolmen kärki ja nämä ottelut näyttävät meidän suunnan. Ensimmäisenä vastassa se kaikista pahin eli HJK vieraissa. Tämän pelin voittamiseen vaaditaan lähes täydellistä onnistumista, mutta kun sellaisen saamme niin uskon että olemme vahvoilla. Klubi on materiaaliltaan sarjan paras joukkue mutta mikään yliluonnollinen se ei ole. Jos pystymme pelaamaan omaa peliämme parhaalla tasolla koko 90 minuuttia niin voitamme sarjassa kenet tahansa. Meillä on hieno tilanne lähteä haastamaan klubi ja samalla mittaamaan meidän työn tekemisen taso. Ottelun voittaminen on iso mahdollisuus jota pitää lähteä tavoittelemaan rohkeuden kautta. Me ollaan valmiita lauantaina pelaamaan kauden paras matsi, sanoo päävalmentaja Mikko Mannien.


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page