top of page

Suomen Cup taival alkaa Loviisassa


Naisten Suomen Cup 2020 alkaa lauantaina superkierroksella. JyPK matkustaa etelään FC Loviisan vieraaksi. Voittaja jatkaa tästä suoraan talven lohkovaiheeseen.

Suomen Cup on siitä hieno kilpailu, että se mahdollistaa sellaisten joukkueiden kohtaamisen, jotka muutoin eivät toisiaan tavoittaisi. Samalla naisjalkapallo esittäytyy monessa muodossaan ympäri Suomen. Näin myös FC Loviisan ja JyPKin kohdalla, joiden välissä on neljä sarjaporrasta.

Aiempia kohtaamisia seurojen välillä ei nähtävissä olevan historian aikana ole.

FC Loviisa pelaaa Uusimaan Naisten Nelosta. Se sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi häviämättä yhdeksästä ottelusta ainoatakaan maalierolla 26-7. Syyskaudella loviisalaiset pelaavat noususta Naisten Kolmoseen.

JyPK on pelannut liigassa neljä ottelua tappioitta ja on tällä hetkellä yläloppusarjassa kiinni. Suomen Cupin avaus tulee ikäänkuin välipalana ennen kolmea ratkaisevaa ottelua HJK:ta, TiPS:aa ja Honkaa vastaan.

Tilastot ovat kuitenkin tässä tapauksessa toissijaisia.

Lienee selvää, että JyPK lähtee cupin avaukseen ennakkosuosikkina, eikä lopputuloksena pitäisi olla muuta kuin voitto. Periaatteessa vihreiden pitäisi olla selkeästi edellä. Tämä kaikki tietenkin sillä edellytyksellä, että se suorittaa ottelun läpi omalla tasollaan niin henkisesti kuin fyysisesti. Jos näistä pääsee lipsumaan, voi Loviisassa tulla pitkä iltapäivä. Cupit ovat tuottaneet monta kertaa ikäviä yllätyksiä ns. varmoja otteluita pelaamaan lähteneille.

- Lauantaina meitä vastaan tulee tappioton jengi tältä kaudelta mikä on aina kova saavutus oli sarja mikä tahansa (kommenttien kirjoittamisen jälkeen Loviisa hävisi EBK:lle). Ollaan oltu viimeiset vierasmatsit todella huonoja alussa ja nyt on hyvä paikka harjoitella peliin valmistautumista. Henkisesti tällainen peli on aina vaikea koska kaikki olettavat ylivoimaa ynnä muuta. Kaikesta huolimatta odotan meiltä hyvää pallollista ja kurinalaista puolustuspeliä, joka kestää täydet 90 minuuttia. Tulos seuraa tekemistä joten siihen keskitytään, sanoo päävalmentaja Mikko Manninen.  


82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page