top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Lauantaina pelataan jo isoin panoksin


JyPK palaa koitpelien pariin lauantaina. Ottelupaikaksi tosin vaihtuu Vaajakosken liikuntapuisto. Oulussa näyttävän debyytin liigaan tehnyt Joëlle Gosselin astelee kotiyleisön eteen ensimmäisen kerran.

JyPK ei Oulussa ollut parhaimmillaan. Silti mukaan lähti kolme pistettä. JyPK sai riveihinsä viime lauantaina uuden kanadalaishyökkääjän Joëlle Gosselinin. Jälkimmäisen puoliskon pelannut Gosselin kiitti luottamuksesta paukuttaen hattutempun ja samalla johdattaen vihreät tärkeiden kolmen pisteen äärelle.

Muutoin JyPKille jäi parannettavaa Åland -otteluun. Se jäi alussa ns. telineisiin, kun vastustaja pelasi. Pallollinen peli oli hidasta ja epätarkkaa. Lauantaina ei siihen ole varaa. Gosselinin avausmaalin jälkeen JyPK sai paremman otteen pelistä ja halusi viedä kolme pistettä, vaikka ONS lopussa tulikin vielä maalin päähän.

JyPKin tilastokärkenä jatkaa Henna Honkanen, tosin Joëlle Gosselin tempaisi itsensä kertaheitolla joukkueen tehotilastossa komanneksi. Honkasen ja Gosselinin väliin mahtuu vielä Lavdije Begolli.

Vihreät kulkevat kolmen ottelun voittoputkessa. Vähintään yläloppusarja ja jopa se jalometalli ovat omissa käsissä. Näihin tavoitteisiin Åland -ottelu on äärimmäisen tärkeä.

Ahvenanmaalaiset kamppailevat samoista sijoista yläloppusarjaviivan tuntumassa.

Åland lähti kauteen HJK:n haastajana. Siihen se ei ole pystynyt, vaan on sijalla kuusi. Se on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä. Neljästä viimeisestä ottelusta ahvenanmaalaiset ovat kirjauttaneet kaksi voittoa, tasapelin ja tappion. Åland oli lähellä jackpotia lauantaina. Se johti aivan viimeisille hetkille HJK:ta vastaan Wiklöfillä, mutta voitto liukeni viidennellä lisäminuutilla tasapeliksi.

Åland on pelannut vähämaalisia otteluita. Se ei tee paljoa maaleja, muttei päästäkään niitä. Edellisen vierailun Ahvenanmaalla vihreät hoitivat komeasti itselleen 0-1. JyPK ei myöskään ole pröystäillyt maalijuhlilla, ei tosin ole niitä antanutkaan. 

JyPK on positiivisessa kierteessä. Mielenkiintoista nähdä lauantaina minkälaisen näytelmän joukkueet saavat aikaan todennäköisesti helteisellä Vaajakosken kentällä.

- Me ollaan oltu parissa viimeisessä kotimatsissa erittäin hyviä osan pelistä. Nyt vastus kovenee entisestään ja meidän pitää saada oma peli käyntiin heti alusta lähtien. Åland on erilainen joukkue mitä olemme kohdanneet viimeisissä ja meidän täytyy olla valmis entistä jouksuvoimaisempaan ja fyysisempään haasteeseen. Lauantaille on luvassa vielä todella kuuma keli, niin on tärkeää pystyä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta väsyttää fyysisesti vahvaa vastustajaa. Tämä on meille kauden tärkein matsi, mikä näyttää suuntaa koko loppu kaudelle. Uskon, että olemme valmiita ja toivottavasti kaikki urheilusta kiinnostuneet ymmärtävät pelin merkityksen ja tulevat tukemaan meidät voittoon Vaajakoskella, pohtii päävalmentaja Mikko Manninen.

Paikalle saapuvien kannattaa varautua parkkeerauksessa poikkeusjärjestelyyn Vaajakosken liikuntapuiston ympärillä. Pysäköintiin voi käyttää mm. S-Market Vaajalan pihaa.


108 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page