top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kuopiolaiset kupsahtivat komeasti nurin


KuPS -ottelua seurasi Harjulla kauden ennätysyleisö 677 silmäparia. Ottelu alkoi juhlallisuudella, sillä JyPK -kippari Jasmin Miettinen sai täyteen 100 liigaottelua.

JyPK aloitti ottelun pirteästi. Marika Ritvanen pääsi laukomaan jo ottelun toisella minuutilla, mutta pallo liiteli yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Gentjana Rochi oli avopaikassa JyPK -maalin edustalla, mutta ohjaus lipui takatolpan ohi.

Ottelun avausmaali syntyi 14. minuutilla. Lavdije Begolli kikkaili itsensä vapaaksi parissakymmenessä metrissä. Begolli syötti boksin sisään Henna Honkaselle. Lopun voi kirjoittaa Leijona -legenda Timo Jutilan sanoin: "Älä lähre shinne". Honkanen harhautti Nanne Ruuskasen ja sijoitti pallon alakulmaan.

Pari minuuttia tästä, vihreät saivat pallon toistamiseen Daniela Solera Vegan vartioimaan maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Vajaan parin kymmenen minuutin kohdalla Gentjana Rochi pääsi laukomaan vasemmalta, mutta Pauliina Tähtisen jalkatorjunta esti tasoituksen syntymisen. Tasoitus tuli kuitenkin 28. minuutilla. KuPS riisti pallon kuudentoista rajalla, ja toimitti sen vasempaan laitaan. Paula Auvisen keskitys tuli Gentjana Rochille JyPK -puolustuksen väliin. Toista kertaa Rochi ei erehtynyt ja laittoi pallon varmasti verkkoon. KuPS painoi jälkipuoliskon, mutta maalia kohti tulleet pallot Tähtinen torjui. KuPS sai ottelun hallinnan itselleen jakson edetessä JyPKin hyökkäysten pysähtyessä keskialueelle. Se sai vyörytettyä joukon kulmapotkuja, tosin sen suurempaa tulosta niistä ei seurannut.

Näin Harjulla mentiin tauolle 1-1 tilanteessa.

Toisen jakson hallinnan JyPK otti itselleen alusta lähtien. Jos ensimmäisen jakson jälkipuoliskolla KuPS painoi päälle, niin näin tekivät vihreätkin koko toisen puoliajan. Begollilla oli pari paikkaa lisätä maalitiliä, mutta putkien väliin pallo ei mennyt. Paikat avautuivat myös Leena Mankille sekä Alma Forsténille.

Työ palkittiin vihdoin toisen jakson puolivälissä. Marika Ritvasen kulma purkaantui Heidi Toukolalle boksin ulkopuolelle. Toukolan vihaiseen kutiin sai Solera Vega näppinsä eteen, mutta reboundissa oli jälleen kerran Henna Honkanen. Honkanen huudatti Harjun yleisöä toistamiseen ja kotijoukkue johti 2-1.

Peli pysyi JyPKin hallinnassa ja se sai vielä joukon erikoistilanteita toisen jakson lopussa, jotka eivät johtaneet tulokseen maalin muodossa. Toki johti siihen, että KuPS ei saanut omaa kiriään käyntiin. Loppu meinkin hieman yliyrittämiseksi. Ottelun loppuun saatiin draamaa. Gentjana Rochi unohti jaruuttaa ajoissa ja näin ollen jyräsi todella myöhässä päin Pauliina Tähtistä. Molemmat saivat osumaa sen verran, että huoltojoukoilla oli töitä. Muutaman minuutin virvoittelun jälkeen Tähtinen jatkoi peliä, mutta Rochi ei enää kentälle palannut ja kaikki pelaajansa vaihtanut KuPS pelasi lopun vajaalla. Rochi sai tilanteesta keltaisen kortin ja on seuraavasta pelistä sivussa varoitustilin täyttymisen takia.

- Aloitettiin vakuuttavasti, sitten hermoiltiin hieman ja päästettiin KuPS pelin päälle tai ainakin mukaan. Toinen jakso oli kokolailla meidän peli. Oli siinä muutama lisämaalin paikkakin, mutta hyvä näin, kommentoi ottelua päävalmentaja Mikko Manninen


108 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page