top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Lauantaina tunteikas paikallisottelu


JyPKin otteluruuhka päättyy taustat huomioon ottaen siihen makeimpaan - Kuopion Palloseuran kohtaamiseen. Huhujen mukaan myös Kuopiosta saataisi olla tulossa kannattajalasti, joten tunnelmaa ei Harjun lauantai-iltapäivästä puutu.

Toinen vihreiden kannattajia sykähdyttävä hetki on se, että JyPKin kahden viimekauden maalitykki Gentjana Rochi palaa Jyväskylään KuPS:n paidassa. Joten siltäkin osin ilmassa on erilaista värinää.

JyPK katkaisi parin ottelun tappioputken kotona Ilvestä vastaan. Esitys kokonaisuudessaan oli pirteä ja huokui tahtoa näyttää parastaan. JyPK olisi pystynyt latomaan taululle suuremmatkin lukemat, mutta ne maalit voi nakutella vaikka lauantaina. Molemmissa Ilves -otteluissa maalintekijöinä ovat olleet Henna Honkanen ja Lavdije Begolli. Vihreiden neljä viimeistä ovat tuottaneet voiton, tasapelin ja kaksi tappiota. JyPKin maaliahnein on ollut Henna Honkanen kahdeksan maalilla.

Jonkunlainen revanssi on luvassa myös KuPS pelissä, sillä JyPK hävisi pääsisäisenä Kuopiossa 4-3 viimehetken maalilla. JyPK johti tuota ottelua jossain vaiheessa sekä tuli vielä kahden maalin takaa tasoihin, mutta KuPS meni lopussa ohi. Tapahtumasarja, joka varmasti sisuunnuttaa vihreän nutun sisällä. JyPK pystyy kehittämään voiton kuopiolaisista, kun luottaa omaan peliinsä ja on kärsivällinen. KuPS hyökkäyksessä on laatua, joten ainakaan pallonmenetyksiä ei juurikaan sallita.

Parhaimmilleen on JyPKin venyttävä myös KuPSia vastaan sillä keltamustat ovat olleet hyvässä vireessä. Kuopiolaisilla on vyöllään neljästä viime ottelusta kolme voittoa ja yksi tasapeli. Viimeksi se möyhensi lauantaina TPS:n kotonaan 4-0. Gentjana Rochi on paukutellut myös Savossa kahdeksan osumaa tässä vaiheessa kautta.

JyPK oli viime ottelussaan kokonaisuudessaan hyvä. Ilves -ottelun tahotila ja aavistuksen parempi viimeistelytehokkuus voivat jättää Harjulle kolme pistettä.

- Lauantaina on todella iso matsi ja vastassa kovassa vireessä oleva KuPS. KuPS oli viimeksi ylivoimanen Tepsiä vastaan kotona ja meidän pitää parantaa edelleen Ilves -pelistä, että pystytään voittamaan. KuPS on pelannut eri formaatioilla, mutta meidän peliin se ei kauheasti vaikuta. Uhka jokaisessa vaihtoehdossa on KuPSin hyökkäys, joka on sarjan parhaimpia. Meidän täytyykin olla tiiviitä ja huolellisia puolustussuuntaan sekä muistettava tasapaino koko ajan myös itse hyökätessä. Uskon, että me pystytään kotona luomaan riittävästi maalipaikkoja voittoon. Viimeistelyssä meidän pitää kuitenkin olla parempia kuin viimeisissä otteluissa, sillä samaa määrää paikkoja tuskin saadaan. Tämä matsi isolla panoksella varmasti sytyttää kaikki ja toivottavasti katsomoonkin kertyy kauden isoin yleisö auttamaan meidät voittoon, tuumii päävalmentaja Mikko Manninen


97 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page