top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Harjulla hunajainen revanssi


JyPKiltä vaadittiin tason nostoa viime perjantaista ja sen vihreät naiset totisesti tekivät. Tiistaina ei jäänyt selittelyille sijaa. JyPK ansaitsi voittonsa.

JyPK aloitti ottelun hyvällä sykkeellä. Se sai 25 metristä vapaapotkun 7. minuutilla. Varsinaisesta vapaapotkusta ei vielä verkko heilunut, mutta Ilves ei saanut purettua tilannetta kokonaan. Pallo tuli boksista Tiina Tiaiselle, joka syötti pallon takaisin boksin oikealle laidalle Tiia Pyyhkälälle. Pyyhkälän matala keskitys tuli suoraan Henna Honkasen jalkaan, jonka tarvitsi vain ohjata pallo maaliin. Ilveksen maalivahti Annika Laihanen ei ehtinyt etutolpalta peittämään keskitystä eikä laukausta.

JyPK osuman jälkeen Ilves sai hienoisen otteen ottelusta. Se ei kuitenkaan pystynyt luomaan vaarallisia paikkoja vaan JyPK -puolustus hoiti tilanteet edukseen.

Ilves painostus sai dramaattisen päätöksen 25. minuutilla. Henna Honkanen karkasi tamperelaisten puolustukselta. Kaisa Juvonen tarttui Honkasen käteen kaksin käsin. Tilanne oli kuin toisinto Myran ottelusta. Lopputuloskin oli sama. Erotuomari Minna Mäenpäälle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ulkoiluttaa punaista korttia ja passittaa Juvonen katsomon puolelle. Seuranneen vapaapotkun Lavdije Begolli ampui muurin kautta kulmaksi.

JyPK sai pelin hallinnan Ilveksen jäätyä vajaalle. Ilveksellä oli kuitenkin loistava paikka reilun 30 minuutin kohdalla tasoittaa ottelu, mutta JyPK -vahti Pauliina Tähtinen venyi loistotorjuntaan ja lopun hoiti vihreiden puolustus rajaheitoksi.

Jakson lopulla Tiina Tiaisella ja Begollilla oli paikat lisätä johtoa, mutta tilanteet kuivuivat Laihasen torjuntaan sekä yli maalin. Paras paikka JyPKillä oli kuitenkin aivan jakson lopulla. Laihanen tuli estämään Tiia Pyyhkälän läpijuoksua. Irtopallo tuli Begollille, jonka chippaus näytti jo putoavan yläriman alle, mutta tamperelaispuolustus pelasti tilanteen viime hetkellä.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 luvuissa.

JyPK hallitsi toista puoliaikaa. Begollilla ja Honkasella oli paikat viedät vihreät ainakin kahden maalin johtoon. Maalia odotettiin kuitenkin 65. minuutille. Monelta osin identtinen maali ensimmäiseen nähden syntyi Elina Seppälän matalasta keskityksestä, jonka Honkanen saattoi takatolpalla odottaneelle Begollille. Hän latoi pallon tyhjään verkkoon ja viimein helpottava 2-0 maali oli syntynyt.

Ilveksellä ei toisella jaksolla ollut montaa paikkaa. Se sai jakson lopulla pari vaarallista keskitystä rangaistusalueelle, mutta tulosta se ei tuonut. JyPKillä oli paikkoja repäistä lukemat selviksi. Tiina Tiainen, Anna Vanhala, Leena Mankki ja Heini Laaksonen pääsivät yrittämään kauden tai jopa liigauran avausmaalia, mutta ne jäivät toisiin otteluihin. Lähimpänä maalintekoa oli Tiainen, jonka laukauksen Laihanen torjui vaivoin yli yläriman.

Enempää maaleja ei Harjulla nähty ja arvokkaat pisteet jäivät kotinurmelle.

- Tänään palattiin omalle tasolla ja haluttiin voittaa. Kyllä meillä (maali)paikkoja oli, että olisi voinut ratkaista aikaisemminkin niin ei olisi tarvinnut jännittää. Toivottavasti joukkue oppi tästä mikä määrä työtä me tarvitaan ottelun voittamiseen. Mistään ei selvitä, jos ei haluta voittaa. Tänään haluttiin, totesi päävalmentaja Mikko Manninen.

Matka jatkuu ja lauantaina vastaan tulee Harjulla KuPS. Ottelu alkaa klo 14.


92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page