top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ilves kaatoi JyPKin Tammelassa


Hyvästä alusta huolimatta, Ilves otti pisteet Tammelassa. Kokonaiskuvassa JyPKin ottelu oli vaisu ja lopputulos kaukana parhaasta.

JyPK aloitti ottelun hyvin. Henna Honkanen pääsi laukomaaan ensi minuuteilla, mutta Ilveksen maalilla pelannut Kiira Kaivola torjui. Vihreät hallitsivat hienokseltaan ottelun alkua ja sai siitä palkinnon.

JyPK siirtyi 1-0 johtoon 11. minuutilla. Tiina Tiainen syötti oikeaan laitaan Heidi Toukolalle. Toukola vapautti pitkällä pystysyötöllä Lavdije Begollin läpi oikealta laidalta. Begolli sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.

Kauaa eivät vihreät saaneet johdosta nauttia. Ilves sai kulmapotkun 15. minuutilla puolittain epäonnistunut kulma päätyi 20 metriin Isa Tuomiselle. Tuominen nosti pallon puolustuslinjan taakse. JyPKin linja ei ehtinyt kunnolla muotoonsa eikä Kaisa Juvonen ollut näin ollen paitsiossa. Juvonen sijoitti pallon ohi Pauliina Tähtisen ja lukemiksi 1-1. Ilves sai maalinsa jälkeen kymmenen minuutin jakson, jossa JyPK oli pinteessä. Jakson loppua kohden peli tasoittui, eikä kumpikaan saanut vaarallisia tilanteita.

Ensimmäisellä jaksolla oli molemmin puolin paljon pallon menetyksiä. JyPKin pallonriistot kuivuivat usein harhasyöttöön ja Ilves pääsi pois paineen alta.

Tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

JyPK vaihtoi tauolla kentälle Riikka Liljan, joka teki ensiesiintymisensä liigaotteluissa.

Ilves tuli toiselle jaksolle terävästi. Ensimmäisen viiden minuutin aikana se pääsi laukomaan pari kertaa tuloksettomasti. Tulosta kuitenkin alkoi tulla hetkeä myöhemmin. Ensin Sanni Ojanen puski Sara Kattaisen kulman sisään maalin edustalta. Aloituksesta suoraan Iida Laakkonen prässäsi pallon pois JyPK puolustukselta. Heidi Toukola rikkoi Tuomista rangaistusalueella ja pallo vietiin 11 metriin. Tuuli Enkkilä sijoitti pilkun oikeaan yläkulmaan ja Ilves oli karannut 3-1 johtoon. Ottelua oli pelattu 55 minuuttia.

Toinen JyPKin liigadybytantti Anna Vanhala pääsi kentälle jakson puolivälissä. JyPK ei saanut kunnolla kirivaihdetta päälle eikä saanut puristettua kavennusta kuin vasta 81. minuutila. Kiira Kaivolalle sattui musta hetki ja hän hukkasi pallon Henna Honkasen jalkoihin. Honkanen puttasi pallon tyhjään maaliin. Tasoihin eivät vihreät tänään ehtineet. Se sai pari puolittaista tilannetta ottelun lopussa, mutta loppulukemiksi kirjattiin 3-2.

- Oltiin tänään kaukana parhaasta. Meidän peli oli hidasta ja halutonta eikä tällä esityksellä ansaittu yhtään mitään. Menetimme niin paljon helppoja palloja että jouduimme myös puolustamaan tilanteenvaihtoja jatkuvasti. Tämä varmasti vei terävyyttä pois mutta silti viimeinen voitontahto näytti puuttuvan lähes koko joukkueelta. Tiistaina uusinta Jyväskylässä ja meillä on muutama päivä aikaa etsiä pelaajista ne ketkä ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja taistelemaan voitosta, summasi ottelun päävalmentaja Mikko Manninen.


83 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page