top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Tampereella jaossa isot pisteet


Naisten Liiga jatkuu perjantaina. Vihreä ryhmä matkaa Tammelaan Ilveksen vieraaksi. Joukkueilla toteutuu jääkiekosta tutut back to back ottelut, sillä toinen kohtaaminen on heti tiistaina Harjulla.

JyPKin vierailu Aurajoen liepeillä ei tuottanut sitä mitä joukkue haki. Onneksi ajatukset pitää nollata nopeasti Ilves -otteluun. Turussakin JyPK hallitsi palloa ja sitä myöten pelin virtausta. Tehottomuus maalipaikoissa jätti kuitenkin kiikarin taululle. Myös hyökkäyspelin ajoitukset olivat viivessä, sillä JyPK liputettiin paitsioon toista kymmentä kertaa.

Näistä aukeaakin teema tuleviin otteluihin. Vihreillä on ollut parissa viime ottelussa tarpeeksi maalipaikkoja voittaakseen. Jokainen joukkue kokee matkallaan haasteita, joista täytyy kiivetä yli ja uskoa siihen, että työn tekeminen palkitsee ennemmin tai myöhemmin. Kutsuppipulloilla on taipumus ennen pitkää poksahtaa. Jatkamalla eteenpäin siitä mihin Myran ja TPS -otteluissa on jääty voi Tammelasta odottaa kolmea pistettä. Se kuitenkin vaatii petrausta hyökkäyspelissä, samalla kuitenkin säilyttäen tiivis puolustuspeli.

Perjantaina Tampereella on jaossa isot pisteet, sillä joukkueet ovat sarjassa peräkkäin kahden pisteen erolla. Ilves on tuttu jo tältäkin kaudelta. Kauteen valmistavassa harjoitusotteluissa se on kohdattu kahdesti.

Ilves majailee sarjassa sijalla 8. Nuori joukkue käy läpi samaa keväältä siirtynyttä otteluruuhkaa JyPKin kanssa. Se on pelannut neljässä viimeisessä ottelussa TPS:aa ja Myrania vastaan kahdesti. Tuloksena häviöt turkulaisille ja voitto sekä tasapeli Myrania vastaan. Sunnuntaina Myran ja Ilves tasasivat pisteet Alavetelissä. Ilves on päästänyt kahteen viime otteluun kolmanneksen koko kauden maaleista, joten lentokeli ei ole ollut myöskään tupsukorvien leirissä.

Henna Honkanen jatkaa JyPKin tehokärkenä. Ilveksen Roosa Tuominen on tehoillut itsensä maalipörssin sijalle neljä.

- Meille huikean tärkeät Ilves -matsit edessä. Ollaan jääty kahdessa edellisessä matsissa ilman maaleja, vaikka ollaan molempia selkeästi hallittu. Nyt vastus on erilainen ja ennen kaikkea paljon pelaavampi. Myran ja TPS lähtivät koko ajan suoraviivaisesti meidän linjan taakse ja nyt uskon, että Ilves yrittää myös pelata ja ottaa pallonhallintaa itselleen. Meidän on puolustettava aggressiivisemmin ja parannettava varsinkin viimeisen kolmanneksen syöttämistä ajoituksineen, että tuomme kolme pistettä Jyväskylään. Varmasti tiukka ja tunteikas matsi tulossa joka jokaisen kannattaa katsoa vähintään YLEltä, pohtii päävalmentaja Mikko Manninen.

Ilves-JyPK on YLE:n tv-ottelu. Sen voi nähdä Areenasta suorana klo 19 ja jälkilähetyksenä TV2:lta klo 21.


71 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page