top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pisteetön reissu Turkuun


TPS pinnisti kotonaan 1-0 voiton. JyPKillä oli paikkansa ottelussa, mutta edellisen ottelun tapaan tehottomuus maalipaikoissa siirsi pisteet turkulaisille. Ottelu noudatti ennalta odotettua. Maalijuhlia ei ounasteltu eikä niitä tullutkaan. Ottelun ainokainen syntyi syöttövirheestä.

JyPK sai ensimmäisen paikkansa heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Henna Honkanen pääsi laukomaan kuudentoista sisältä, mutta TPS -vahti Siiri Välimaa torjui.

Ensimmäisellä jaksolla JyPK piti enemmän palloa, mutta TPS hyökkäsi vastaan heti kuin siihen paikka aukesi. Lavdije Begolli pääsi yrittämään muutaman kerran, mutta laukaukset painuivat yli maalin. JyPK pääsi puolittaisiin paikkoihin, mutta pystyjuoksut TPS:n puolustuslinjan taakse päättyivät useimmiten paitsioon.

Montaa maalipaikkaa TPS:llä ei ollut ja nekin rakentuivat usein JyPKin virheistä. Sellaisesta tuli myös ottelun ainoa maali. TPS teki ottelun voittomaalin 25. peliminuutilla. Jenni Rannus pääsi katkaisemaan Tiina Tiaisen syötön ja keskitti pallon JyPKin maalin edustalle, jonka Jenny Lehtilä runnoi verkkoon takatolpalta.

JyPKillä oli jakson lopulla kaksi kulmapotkua. Toisessa oli ainekset luoda vaarallinen tilanne, mutta Tiina Tiaisen ohjaus painui Heidi Toukolan antamasta kulmasta yli maalin.

Tauolle mentiin koitjoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso oli JyPKin. Vihreät hallitsivat palloa TPS:n puolustaessa sekä hyökätessä ajoittain vastaan. JyPK pääsi jakosn edetessä painamaan TPS:n syvälle omalle alueelleen saaden keskityksiä boksin sisään. Turkulaispuolustus oli kuitenkin hereillä ja voitti irtopallot itselleen. Vihreiden painostus tuotti myös kulmapotkuja, mutta nekin TPS puolustus luuti väljemmille vesille. Myös toisella jaksolla JyPK hyökkäykset päätyivät useimmiten paitsioon, joita ottelussa vihellettiin vihreille yli kymmenen.

Vaikka viimeisen 10 minuuttia JyPK toimitti palloa boksin sisälle liukuhihnalta, kesti TPSl loppuun asti ja sai pitää kolme sarjapistettä.

- Meillä oli tänään paikat ottaa Turusta jotain mukaan, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Murtautumisessa viimeiset syötöt kestävät ja muutenkin ajoituksissa on ongelmia. Tuntuu että pelaaminen toimii muuten erittäin hyvin mutta murtautuminen selkeisiin maalipaikkoihin tuottaa ongelmia. Ehkä maalittomuus ja nihkeät tulokset tuntuvat henkisellä puolella ja sen takia yritämme pakottaa liian vaikeita ratkaisuja jotka eivät johda mihinkään. Kaksi peliä ilman tehtyä maalia on iso asia varsinkin kun molemmat pelit ovat olleet täysin meidän hallinnassa. Ei auta kuin käydä treenikentällä läpi vimeistä kolmannesta ja hakea onnistumisia viimeistelyyn niin tulos varmasti seuraa tekemistä jossain vaiheessa. Onneksi seuraava matsi on jo perjantaina ja vastassa hiukan eri tyylinen vastustaja niin pääsemme nopeasti näyttämään mitä me osataan.

JyPK kohtaa seuraavaksi Tampereen Ilveksen Tammelassa pe 5.7. klo 19.00. Ottelun on YLE:n tv-peli.


95 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page