top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kesäkuu päätetään Turussa


JyPKin otteluputki jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Turussa, jossa se kohtaa sarjaviitosen TPS:n.

Vihreiden paluu lomalta alkoi pettymyksensävyisellä 0-0 tasapelillä IK Myrania vastaan kotikentällä. JyPK hallitsi ottelua ja se sai pelata lähes täyden otteluajan naisylivoimalla. Tehokkuus maalipaikoissa jätti toivomisen varaa ja näin pisteet menivät jakoon. Vihreiden neljä viimeistä ottelua ovat sisältäneet voiton, kaksi tasapeliä sekä tappion.

TPS on samaisessa tilanteessa kuin JYPK, eli pelaa kiinni kevään rästiotteluita. Se kävi keskiviikkona täyden pistepotin Ilvekseltä Tammelasta lukemin 1-3. Ottelun enemmän pelannut turkulaisryhmä on noussut Liigassa sijalle viisi. Neljästä viimeisestä liiigaottelusta se on kirjannut kaksi voittoa, tasapelin ja tappion.

JyPK ja TPS tasasivat pisteet helatorstaina Harjulla turkulaisten viime hetkien maalilla. TPS on kahden ottelun voittoputkessa kaadettuaan Ilveksen molemmilla kerroilla. JyPK saa Turkuun takaisin pelikiellossa olleen Lavdije Begollin. Myös pelialusta vaihtuu sekä pienenee huomattavasti. Turussa pelataan tekonurmella ja joukkue on valmistautunut loppuviikolla alustan vaihtoon.

Molempien puolustus on pitänyt varsin hyvin. Päästettyjen maalien keskiarvo on yhden tietämillä. Samalla hyökkäyspelaaminen ei ole ollut kummallakaan maalimässäilyä, vaan joukkueet ovat kairanneet pisteensä pienillä marginaaleilla.

Sunnuntaina on odotettavissa tasainen ns. yhden maalin pallopeli, jossa yhdelläkin osumalla ja avausmaalilla on suuri merkitys. Tulos on paljolti kiinni maalinteon tehokkuudesta. Vihreät varmasti tulevat luomaan muutaman maalipaikan ja olemalla niissä tehokas sekä samalla puolustamaan tiiviisti edellisten otteluiden tapaan ja välttämällä virheet, on täysi pistepotti Varsinais-Suomesta haettavissa.

TPS:n tehokkain tällä kaudella on tällä hetkellä yksin Katja Hakala HJK -laina Emilia Ukkosen siirryttyä takaisin kotiseuraansa. JyPKin tehokkaimpana jatkaa Henna Honkanen.

- Vaikka meidän Myran matsi oli iso pettymys tuloksellisesti, niin pelin sisällä oli todella paljon positiivisia juttuja, jota toivottavasti nähdää myös Turussa. Meidän isoin ongelma on tällä hetkellä, että puristetaan liikaa. Pitää saada rentous pelaamiseen ja luottaa että tulos seuraa tekemistä. Pelillisesti oltiin TPS:aa vastaan kotona ensimmäisellä jaksolla tosi paljon edellä, mutta toisella taas jouduttiin puolustamaan - eli tasaista ottelua voi odottaa vieraissakin. TPS on aika suoraviivainen jengi joka ei ota kauheasti riskejä, vaan lähtee hyökkäyksiin nopeasti. Meidän pitää puolustaa paremmin kuin Myran matsissa, jossa annoimme vajaalla pelaavalle vastustajalle muutaman ilmaisen paikan. Hyökkäyspäässä ja pallollisessa pelissä muutenkin tarvitaan rentoutta ja uskoa omaan tekemiseen. Ollaan haettu viimeistelyyn toistoa treeneissä ja uskon että sieltä saatu itseluottamus siirtyy myös peleihin, toteaa päävalmentaja Mikko Manninen.


60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page