top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Harjulla maaliton keskiviikkoilta


JyPK palasi juhannustauolta tasapelillä IK Myrania vastaan. Vaikka kiikarit jäivät taululle, tarjosi ottelu tapahtumia yleisölle.

Yleisö ei ollut kerinnyt hörppimään ottelukahviaan, kun erotuomari Hanna Kapiainen tuuletti punaista korttiaan. Emma Malkamäki kaatoi Kia Voutilaisen läpiajosta kunnon takavyö -otteella, eikä erotuomarille jäänyt vaihtoehtoa. Tämä tarkoitti käytännöss sitä, että Myran pelaisi koko ottelun kymmenellä pelaajalla. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun Henna Honkanen ampui niukasti ohi Jillian McVickerin vartoiman maalin.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Heidi Toukolan kulmapotku jäi pyörimään maalin edustalle. Pallo ehti ruuhkasta maaliviivalle, mutta McVicker pelasti Myranin viime hetkillä. JyPKillä oli jakson alkupuoliskolla muutama paikka, mutta ne päätyivät McVickerin hanskoihin tai raamien ulkopuolelle.

Myran sai parhaan paikkansa reilun puolen tunnin kohdalla. Leena Torpo syöttö stumppasi Harjun turpeeseen ja Chelsy Swackhamer pääsi kahden JyPK -vahti Pauliina Tähtisen kanssa. Tähtisen loistava venytys teki amerikkalaisen aikeet tyhjiksi. JyPK loi jakson lopulla vielä pari hyvää maalipaikkaa. Leena Mankki vapautti Tiina Tiasen rangaistusalueella, mutta Tiaisen ohjaus meni hiukan ohi tolpan. Juuri ennen taukoa Heidi Toukola nousi laidalta ja laukoi kohti takanurkkaa. McVicker venyi hienoon torjuntaan ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisella puoliskolla ottelun kaava oli sama. JyPK hallitsi palloa Myranin iskiessä vastaan hyvin harkitusti. Muuten joukkue puolusti tiiviisti ja piti vihreät ensimmäistä jaksoa paremmin pois maalipaikoilta. Muutaman tilanteen josta avausmaalin olisi voinut sinetöidä JyPK loi. Parhaimpina paikkoina Henna Honkasen ja Alma Forsténin nousut vasemmalta laidalta, jotka päätyivät ohi maalin sekä Jillian McVickerin syliin. Kymmenellä pelaaminen alkoi näkymään Myranin jaloissa, mutta joukkue taisteli loppuun asti ja sai matkaansa pisteen. Lisäajalla Tiina Tiainen pääsi vielä puolittain läpi ja kurotti palloon ennen McVickeriä, mutta kurotus leijaili niukasti yli maalin.

JyPKillä oli tarvittavat paikat tehdä voittoon tarvittavat osumat, mutta ne jäivät tänään tekemättä. Katseet kääntyvät jo sunnuntaihin, jossa odottaa tänään Ilveksen vieraissa kaatanut TPS.

- Päästiin ylivoimalle kun kaksi minuuttia oli pelattu ja päästiin jauhamaan. Saatiin luotua muutama hyvä maalipaikka, muttei saatu maalia. Ehkä meidän olisi pitänyt pystyä etenkin toisella jaksolla luomaan enemmän paikkoja. Meidän pitää vielä katsoa muutenkin yläalueen pelaamista, miten tyhjennetään tilaa ja miten juostaan tilaan, summasi ottelun päävalmentaja Mikko Manninen.


88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page