top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

IK Myran saapuu aloittamaan otteluputken


Juhannustauko loppuu JyPKin osalta keskiviikkona, kun keväältä jääneessä rästiottelussa Harjulle saapuu sarjanuosija IK Myran.

Myran -ottelu aloittaa JyPKin härkäviikot, sillä 17 päivän aikana vihreät pelaavat viisi ottelua. Heinäkuun alku on siis loppukautta ajatellen erittäin tärkeä. Heinäkuun puolivälissä rästiottelut ovat pelattuina ja päästään katsomaan reaaliaikaista sarjatilannetta.

Lomalle lähdettiin saman vastustajan kanssa jonka kanssa sieltä palataan. Alavetelissä JyPK pystyi raastamaan 1-2 vierasvoiton. Vihreiden peli ei ollut jengoillaan, mutta Lavdije Begollin rankkari ja Henna Honkasen runnoma maali kolmannesta reboundista riitti pisteisiin. Viimeisen puoli tuntia Myran painosti kovaa, mutta yhtä kavennusmaalia enempää eivät keltamustat saaneet.

Keskiviikkona JyPKin pitää parantaa pallollista pelaamistaan, johon se ei edellisessä kohtaamisessa päässyt kunnolla kiinni missään vaiheessa. Myranilla ei ollut ensimmäisen tunnin aikana yhtään kunnon maalipaikkaa. Ottelun lopussa se kuitenkin iski terävästi vastaiskuista ja sellaisesta tuli myös kavennusmaali.

Haaste kovenee jo senkin takia, että kaksi peräkkäistä ottelua samaa vastustajaa vastaan opettaa aina. Vihreiden pitää ottaa peli itselleen alusta asti ja pelata pallolla viisaasti sekä rohkeasti eikä antaa Myranille paikkoja vastaiskuille. JyPK on pystynyt parhaimmillaan kontrolloimaan peliä tyylikkäästi, kuten TPS -ottelun 1. puoliaika. Toistamalla tuo sama läpi ottelun, jäävät pisteet todennäköisesti Harjulle. JyPKin tehokkain on alkukaudesta ollut myös Alavetelissä maalin tehnyt Henna Honkanen.

Myran on tällä hetkellä sijalla 10. Se vahvistui tauon aikana brittipelaaja Rachel Toplissilla. Tosin JyPK otteluun Topliss ei vielä ehdi. Kesäkuun alun kohtaamisessa Myran oli telineissä tunnin, mutta ottelun loppu osoitti että parhaimmillaan potentiaalia on, kunhan joukkue saa sen ulosmitattua. Myranin tehokkain on edellisessä ottelussa joukkueen maalin alustanut Sofia Matikainen.

-Myran reissulta opittiin että meidän pitää pystyä pelaamaan pitempiä hyökkäyksiä ja liikuttamaan vastustajaa enemmän myös sivuttain. Myran pelaa aika suoraviivaisesti palloa hyökkääjille ja linjan taakse joka meidän on tiedostettava koko ajan. Kun me hyökätään hyvässä tasapainossa niin nämä nopeat tilanteenvaihdot on paljon helpompi puolustaa vaarattomiksi. Tavoitteena keskiviikolle onkin saada puolustettua mahdollisimman paljon pallonhallinnan kautta. Samalla meidän pitää pystyä rakentelemaan tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja että kolme pistettä jäävät Harjulle. Juhannuksen jälkeinen treeni näytti erittäin lupaavalta ja uskon että ollaan valmiita aloittamaan tämä isojen pelien putki.

JyPKin keskikentältä puuttuu varmuudella Lavdije Begolli varoitustilin täyttymisen takia.


67 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page