top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Voitolla sarjatauolle


Helteinen lauantai Alavetelissä päättyi JyPKille iloisiin tunnelmiin. Tärkeä vierasvoitto ennen sarjataukoa maistuu. Ottelu ei ollut parasta mitä vihreiltä voi odottaa, mutta siitä huolimatta joukkue kairasi elintärkeät kolme pistettä.

JyPK hallitsi hienokseltaan koko jakson ajan. Myran ei juurikaan saanut työllistettyä JyPKin maalilla pelannutta Pauliina Tähtistä. Ottelu alkoi JyPKiltä terävästi. Viiden minuutin kohdalla Lavdije Begolli nousi vaarallisesti oikealta laidalta boksiin, mutta Myranin puolustus sai käännettyä tilanteen kulmaksi. Begolli laukoi myös kerran vaarallisesti, mutta tulos jäi syntymättä.

Tulos tuli kuitenkin reilun puolen tunnin kohdalla. Myranin maalivahti Jillian McVicker kaatoi rangaistusalueella Kia Voutilaisen. Pilkun ja pallon taakse asettui Begolli. McVicker aavisti oikein, mutta Begollin laukaus upposi oikeaan yläkulmaan.

Tauolle poistuttiin 0-1 lukemissa. JyPKillä oli heti tauon jälkeen paikka mennä 2-0 johtoon. Begolli syötti nousunsa päätteeksi pallon maalin edustalle, mutta Sanna Reinin ja Henna Honkasen yrityksistä huolimatta McVicker haali pallon syliinsä.

Hetkeä myöhemmin 2-0 tilanne oli kuitenkin taululla. Henna Honkanen jatkoi Pauliina Tähtisen pitkän avauksen Begollille, joka nousi rangaistusalueelle ja syötti Kia Voutilaiselle. McVicker torjui Voutilaisen vedon. Paluupalloon ehti tilanteen käynnistänyt Honkanen. Tämänkin amerikkalaisvahti vielä torjui, mutta oman reboundinsa uudelleen napannut Honkanen sijoitti vihreät kahden maalin johtoon.

JyPKin pallollinen peli ei ollut parhaassa tikissä lauantaina ja peli meni ajoittain roiskimiseksi eikä pallo viihtynyt joukkueen hallussa. Toisen puolikkaan aikana Myran sai ottelusta paremmin kiinni. Samalla se sai kotiyleisön mukaan otteluun ja tunnelma alkoi lämmetä mukavasti viimeisen puolen tunnin aikana.

Myran tuli maalin päähän 64. minuutilla, kun Chelsy Swackhamer voitti kuudentoista rajalla keskityspallon ja pelasi seinän Sofia Matkaisen kanssa. Swackhamer pääsi avopaikkaan ja laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan 1-2.

Myran iski vastaan ja sen erikoistilanteet olivat ottelun lopulla juuri sitä, mitä osattiin odottaa. Maaleja Myran ei kuitenkaan enää saanut aikaiseksi ja pisteet matkasivat Jyväskylään.

- Vaikea matsi meille. Nihkeä ja pitkä nurmi haittasivat meidän pallollista pelaamista joka ei muutenkaan lähtenyt käyntiin koko ottelun aikana. Tämän takia jouduttiin puolustamaan paljon pitkiä palloja ja taistelemaan kakkospalloista. Tehtiin kuitenkin tarvittava että saatiin tulos ja kolme pistettä mukaan. Selvää on että juhannuksen jälkeen Jyväskylän uusinnassa meidän pitää parantaa runsaasti. Nyt viikko ansaittua lepoa jonka jälkeen alkaa keskittyminen erittäin tärkeisiin peleihin. Kaikki on vielä auki ja rästimatsit hoitamalla olemme hyvässä vauhdissa kohti tavoitteitamme, totesi päävalmentaja Mikko Manninen.


94 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page