top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Joukko turkulaisia Jyväskylään


Naisten Liiga jatkuu helatorstaina Harjulla. Urheilullista pyhäpäivää Jyväskylään saapuu viettämään TPS. Vihreät halajavat takaisin pisteiden äärelle. Sarjan keskikasti on tasainen. Helatorstain joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin. Näin ollen ottelun panos on tässä kohti kautta suuri.

Kotijoukkue lähtee helatorstaihin sijalta 7. Neljästä viimeisestä ottelusta on plakkarissa 2 voittoa ja 2 tappiota. Noissa neljässä ottelussa se on kohdannut myös sarjan neljän kärjen. Viime lauantaina Espoossa JyPK jäi ilman maaleja ja pisteitä. Vaikka maalikehykset paukkuivat myös JyPKin toimesta, oli Honka juuri tuon verran parempi. Ensimmäisellä jaksolla Honka oli selkeästi edellä, toisen jakson JyPK pelasi paremmin ja sai myös paineistettua sekä riistettyä palloja ylempänä. Tätä tarvitaan myös torstaina.

TPS pelasi edellisen kerran sunnuntaina. Se kävi Telialla HJK:n vieraana. Tulos oli sama kuin kaikilla muillakin tähän mennessä - tappio. Turkulaiset olivat pitkään 0-0 tilanteessa, mutta HJK teki tarvittavat maalit ottelun viimeisellä kolmanneksella. Toukokuussa TPS on hävinnyt ONS:lle Oulussa, mutta voittanut selkeästi Myranin sekä pelannut Honkaa vastaan tasan kotona.

JyPK ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Suomen Cupissa Vehkahallissa JyPK oli parempi 3-1. Tosin maaliskuinen halliottelu on vain kaukainen muisto eikä sillä ole mitään tekemistä torstain kanssa. TPS on ottanut askeleita eteenpäin kauden aikana. Siitä osoituksena kotitasapeli Honkaa vastaan. Se on pelannut varsin tiiviisti, sillä omiin kolisee keskimäärin kerran ottelussa. TPS on myös viimeistellyt samalla keskiarvolla.

JyPK pystyy parhaimmillaan ja toteuttaessaan omaa peli-identiteettiään haastamaan kenet tahansa. Harjulla tullaan näkemään tasainen vääntö pisteistä. Vihreät pystyvät ne ottamaan sillä kuuluisalla ehjällä 90 minuutin suorituksella. Sen tueksi joukkue tarvitsee äänekkään kotiyleisön ja mikä parempaa kuin viettää arkipyhän iltapäivää liigafutiksen paparissa.

- TPS on muuttanut joitakin juttuja cupista ja varsinkin puolustaminen on tosi tiivistä. Meidän pallolliselle pelaamiselle on kova haaste saada luoduksi riittävästi maalipaikkoja että pystytään voittamaan. Puolustussuuntaan meidän pitää olla hereillä etenkin tilanteenvaihdoissa. TPS lähtee tosi nopeesti pystyyn riistoista ja haluaa mennä suoraviivaisesti maalia kohti. Meidän kenttätasapainon tulee olla kunnossa koko ajan, että pystytään prässäämään pallo heti menetyksestä takaisin tai hidastamaan mahdolliset vastahyökkäykset vaarattomiksi. Joukkue on hyvällä fiiliksellä ja haluamme näyttää kotiyleisölle, että Harjulla peliä viedään me, sanoo päävalmentaja Mikko Manninen.


62 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page