top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

JyPK pysäyttämään Tikkurilan maalitehtailua


Jyväskylässä vietetään lauantaina Yläkaupungin yötä. Ennen perinteikkääseen taidetapahtumaan siirtyimstä voi Harjulla nauttia improvisoidusta futisperformanssista JyPK-TiPS.

Vieraaksi saapuva TiPS on saanut kauteensa liukkaan alun. Se porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa. Nuori joukkue on liigassa vuotta kokeneempi ja jo viime kauden merkit valoisasta tulevaisuudesta ovat realisoituneet. Jenna Topran johdolla vantaalaiset ovat olleet liigan kuumimpia nippuja. Se on kaatanut vieraissa TPS:n ja sarjanousija IK Myranin sekä kotonaan ONS:n ja Ilveksen. Seitsemän otteluun se on päästänyt ainoastaan kuusi maalia tehden samassa ajassa 12. Tuolla statistiikalla on ottelussa kuin ottelussa pisteissä kiinni. Lauantaina Harjulle saapuu siis laadukas ja oivassa kevätvireessä oleva TiPS.

JyPK pelasi viikko sitten Harjulla HJK:ta vastaan loukkaantumisten ja poissaolojen hiertämä kotijoukkue taisteli, muttei mahtanut HJK:n rutiinille mitään. Helsinkiläiset lähtivät nelostielle kolme pistettä rikkaampana 0-2 lukemin.

Kotijoukkue halajaa takaisin voittojen tielle. Neljästä ottelusta on saldona yksi voitto ja kolme tappiota. HJK ottelua lukuunottamatta vihreät ovat olleet omassa pelissä ja pisteissä kiinni. Se ei kuitenkaan aina riitä vaan voittaminen vaatii ehjää 90 minuuttista. Sitä JyPK hakee jälleen lauantaina. Vihreät saavat takaisin myös HJK ottelusta poissa olleen Lavdije Begollin.

TiPS -ottelun voittaminen tulee vaatimaan onnistuneen iltapäivän. Voitto tulee vaatimaan sitä molemmilta joukkueilta. JyPKin pitää päästä HJK -ottelua paremmin liikkeelle omasta puolustuspäästä ja olla rohkeampi pallon kanssa. Kauden ensimmäinen kotivoitto on mitä suurimmassa määrin mahdollinen ja sitä vihreä jengi hakee tosissaan. Sen tueksi joukkue tarvitsee kotiyleisön. Jyväskylään on luvattu kesäinen viikonloppu, joten puitteet mainioon futisviihteeseen ovat valmiina.

JyPK saa lauantaina kokoonpanoon uusvanhan lisän, sillä Elina Seppälä palaa vihreän paidan kantajaksi.

- Lauantaina vastaan tulee pallollisesti tosi pelaava ja taitava jengi. Meidän pitää pystyä jatkamaan hyvää puolustamista mitä Åland ja HJK peleissä on ollut. HJK matsista on parannettava paljon meidän omaa pallollista peliä ja pystyttävä hyökkäämään monipuolisemmin. Me ollaan kauden alku jouduttu etenemään liikaa samaa kaistaa jolloin vastustajan on ollut helppo puolustaa. Nyt treeneissä ollaan päästy taas askel eteenpäin ja usko kotivoittoon on kova. Lisäksi “Lavi” palaa ja “Ellu” uutena tuo lisää laajuutta kokoonpanoon niin voidaan lähteä hyvillä mielin kaatamaan TiPSiä. Toivotaan, että jengi löytää tukemaan meitä pre-yläkaupunginyöhön, pohtii päävalmentaja Mikko Manninen.

Ottelu Harjulla alkaa lauantaina klo 14.


60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page