top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Silmät kiiluen kaatamaan sarjakärkeä


Eye of The Tiger. Survivorin kasarijyystö soi Rocky III elokuvassa ja siitä on sitä myöten tullut urheilutapahtumien “kestokäyttötuote”. Tuo samainen tiikerinsilmä välähti JyPK pelaajien silmissä viime lauantaina, kun se taisteli Eckerön hallissa vierasvoiton Åland Unitedista.

Olkoon tämä pohjustus lauantaille, sillä äitienpäivän aattona on Harjulla tarjolla todellinen herkkupala, kun sarjakärki HJK saapuu Jyväskylään.

JyPK kävi siis viikko sitten hakemassa tärkeän ja vapauttavan voiton Eckröhallenista Åland Unitedin vieraana. Vihreät taistelivat Ahvenanmaan lauantai-illassa tavalla joka varmasti kantaa myös tulevaan lauantaihin. JyPK haastoi Unitedin heti alusta ja vaikka Ålandillakin oli hetkensä, oli ottelu JyPKin hallussa. Se myös kesti ottelun lopun United paineen hyvin ja vei mukanaan ansaitut kolme pistettä. Henna Honkanen vastasi Pallokerhon osumasta viikko sitten ja Honkanen on kolmella osumallaan JyPKin maalitilaston kärjessä.

HJK:n alku on ollut ainakin tuloksellisesti täydellinen. Kuusi ottelua, kuusi voittoa ja maaliero 20-7. Siihen ei liene hirvittävästi lisättävää. Klubia ennakoitiin vahvaksi, eikä se niitä odotuksia ole pettänyt. Kahdessa viimeisessä ottelussa se on kaatanut kotonaan Ålandin 2-0 ja KuPS:n 2-1. Hyökkäystehojen lisäksi vastaan astelee liiga kovin puolustus. Mutta, kausi on luonnollisesti alussa eikä tämäkään voittoputki tarkoita lauantaina muuta kuin mustetta historian sivuilla. Sangen myötätuulinen kauden alku on siivittänyt neljä sinivalkoraitaista liigan maalitilaston kymmenen kärkeen. Heistä korkeimmalla Jutta Rantala (6) ja Anna Auvinen (4).

Harjulla tullaan näkemään latautunut JyPK. Voitto Ålandista Ahvenanmaalla oli varmasti myös osoitus siitä millaisen työmäärän liigassa voittaminen kaudella 2019 vaatii jokaiselta joukkueelta. Liiga on kovempi kuin viime vuonna ja ainakin kauden alun perusteella tasainen Klubin pienestä irtiotosta huolimatta. Ja se tietää vain hyvää futisfaneille.

Vaikka HJK kantaa lauantaina varmasti jo alkukauden vireensäkin takia suosikin viittaa, tullaan Harjulla näkemääni kauden kovin taistelu pisteistä. Ja putken pään auki saatuaan, vihreät janoavat niitä kaikkia kolmea.

- HJK vastustajana on ylivoimaisesti isoin haaste koko sarjassa. Erittäin pelaava jengi, joka haluaa hallita palloa ja luoda maalipaikat myös sitä kautta. Me parannettiin omaa puolustamista Åland matsiin todella paljon, mutta nyt on edessä vielä isompi testi. Lähdetään silti siitä, että puolustetaan nollat omissa niin kotona kyllä tarvittavat maalipaikat saadaan. Meidän peli on mennyt koko ajan eteenpäin muutaman harmittavan loukkaantumisen aiheuttaman takapakin jälkeen. ONS matsissa oltiin jo selkeästi vastustajaa parempia ja Ålandista saatiin myös tulos. Joukkueen itseluottamus kasvoi voitosta ja nollasta omissa, mikä antaa meille hyvät lähtökohdat tähän matsiin. Lähdetään haastajina, mutta jokainen meistä tietää, että pystytään voittamaan jopa HJK, toteaa päävalmentaja Mikko Manninen.


93 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page