top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kauden avausvoitto Eckerössä


Maarianhaminasta Eckeröhalleniin siirretty Naisten Liigan ottelu kaikkine Ahvenanmaan reissun vivahteineen alustivat JyPKin maukkaan avausvoiton Åland Unitedin vieraana.

Åland yritti päästä heti alusta lähtien JyPKin iholle. Kokovalkoisissa pelanneet vihreät kuitenkin purkivat prässin ja pakottivat Ålandin muuttamaan pelaamistaan.

Reilun viiden minuutin jäkeen Lavdije Begolli pääsi läpi, mutta laukaus suuntautui yli maalin. JyPK sai ottelun hallinnan Unitedin alun jälkeen. Kesken JyPK hallinnan Ålandin Phoenetia Browne murtautui laidalta läpi ja laukoi kohti takakulmaa. JyPKin maalia vartoinut Pauliina Tähtinen otti kuitenkin ottelun todellisen game saverin ja sai hanskaansa sen verran laukauksen eteen, että pallo kimposi sisätolpasta takaisin kentälle. Irtopallon hoiti JyPK puolustus kulmapotkuksi.

Ottelu toinen puoliaika alkoi vihreiden osalta tuloksekkaasti. Pallo pelattiin Heidi Toukolalle oikealta laidalta. Toukola tavoitteli syötöllään Henna Honkasta. United puolustus katkaisi syötön, mutta hieman orvoksi jääneen irtopallon Honkanen kävi noukkimassa itselleen laukoi varmasti 0-1 maali takanurkkaan.

JyPKillä oli vielä paikkansa lisätä johtoaan. Jakson loppua kohden Åland sai otteen ottelusta. Kertaalleen se sai pallon verkkoon, mutta osuma liputettiin paitsioksi. Paineesta huolimatta Åland ei huippupaikoille päässyt ja JyPK taisteli kauden ensimmäisen voiton ansaitusti itselleen.

- Olimme tänään todella hyviä ja hallitsimme peliä 70 minuuttia. Pakotimme Ålandin heti alussa taktiikkamuutoksiin. Lopun Ålandin painostuksen kuitenkin kestimme taistellen ja joukkue osoitti luonteensa, että se pärjää tässä sarjassa kenelle tahansa. Tämä oli henkisesti iso voitto, kauden avausvoitto ja voitto ennakkoon suuremmasta vastustajasta vieraissa, summasi ottelun päävalmentaja Mikko Manninen.


116 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page