top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pisteet jäivät Kuopioon


Pääsiäislauantai ei sujunut niin vihreissä merkeissä kuin Jyväskylässä toivottiin. Pisteet JyPKin sarja-avauksesta jäivät Kuopioon.

KuPS ansaitsi voittonsa. Se hallitsi peliä suurimmaksi osaksi koko ottelun ajan. JyPK ei saanut alkukaudesta tuttua pallollista peliään käyntiin missään vaiheessa ja viimeisteli maalinsa erikoistilanteista.

JYPK sai kuitenkin otteluun salama-alun. Henna Honkanen puski Marika Ritvasen kulman KuPS verkkoon ohi Iina Rautiaisen. KuPS otti kuitenkin pelin virtauksen itselleen. JyPKillä oli vielä paikka mennä 0-2 johtoon. Kia Voutilaisen laukaus osui tolppaan reilun 20. minuutin kohdalla. Voutilaisen veto jäi vihreiden vaarallisimmaksi pelitilanne paikaksi koko ottelussa.

Jakson jälkimmäiselle puoliskolla KuPS pääsi muutaman kerran vaaralliseti kuudentoista sisään. Gentaja Rochin ja Marina Kiskosen paikan JyPK -vahti Pauliina Tähtinen ja toppari Jasmin Miettinen selvittivät. KuPS tasoitti kuitenkin pelin 43. minuutilla. Gentjana Rochi ampui vapaapotkun 20 metristä oikeaan alakulmaan ja tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

KuPS sai 2. puoliajalle lentävän lähdön. Rochi ja Ella Vanhanen vapauttivat oikealla laidalla Marina Kiskosen, jonka keskitys putosi vapaaksi jääneen Paula Auvisen jalkaan. Näin kelta-mustat siirtyivät 2-1 johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin Gentjana Rochi pääsi keskittämään rangaistusalueella päätyrajan tuntumasta. Marina Kiskonen oli jäänyt vapaaksi rangaistuspilkun kohdalle ja hän laukoi KuPSin 3-1 johtoon.

JyPK kavensi 59. minuutilla. Lavdije Begolli puski Marika Ritvasen kulmapotkun maaliin ja se nousi tasoihin viisi minuuttia edellisestä. Jasmin MIettisen pitkä vapaapotku leijaili KuPSin puolustuslinjan yli Henna Honkaselle, joka siirsi pallon ohi Rautiaisen.

Savolaiset voitonjuhlat varmistuivat 88. minuutilla. Rochin keskitys oikealta laidalta tuli Aino Krögerin jalkaan, joka kurotti sen ohi Tähtisen lähietäisyydeltä. Näin Pisteet jäivät Kuopioon maalien 4-3.

- Kups oli tänään meitä kaikessa edellä. Meidän oma pallollinen tekeminen oli liian heikkoa vaikka oikeita asioita välillä näkyikin. Puolustussuuntaan oltiin vaikeuksissa vastustajan muodon kanssa eikä ihan pärjätty kovalle hyökkäykselle 1 v 1 tilanteissa. Kokonaisuutena lopputulos oli siis oikea ja meidän pitää oppia tästä. Parantaa pitää montaa asiaa ennen ensi lauantain ONS matsia. Usko meidän omaan tekemiseen ja tähän jengiin on silti korkea ja nyt kun kauden avauksen jännitys on ohi niin ensi viikolla on varmasti lupa odottaa jo rennompaa esitystä, toteaa päävalmentaja Mikko Manninen


184 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page