top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kauden avaus koittaa vihdoinkin


Vihdoinkin. Yhteen sanaa voi kaiketi paketoida JyPKin viime viikot. Vihreät avaavat liigakauden kuukautta myöhemmin kuin suuri osa joukkueista. Kuten talvellakin, loi sää omat vivahteensa liigakauden alkuun. Lumitulvan vuoksi mm. harjoitusvuorot kokivat uuden ilmeen monen yhteensattuman takia. Joten vaivatta ei liigakausi Jyväskylässä ala.

JyPKin viimeinen harjoitusottelu oli 6.4. jolloin se kävi Kuopiossa voittamassa juuri lauantaisen vastustajansa KuPS:n selkeästi 1-5. Tuossa ottelussa vihreäpaidoista jokaisen maalin viimeisteli eri pelaaja, joten viimeistelyrintamalle saatiin uusia nimiä. Voiton lisäksi ilahduttavaa oli joukkueen pelaaminen kokonaisuudessaan. Tuloksesta päätellen se oli myös tehokasta, joten JyPK pääsee varsin positiivisissa tunnelmissa sarja-avaukseensa. Alkukaudesta JyPKin tehoista ovat vastanneet enemmälti Henna Honkanen ja Lavdije Begolli, mutta kaksikko on saanut tulitukea monelta pelaajalta.

Nappikset löysällä ei Kuopioon voi kuitenkaan lähteä. Viime kauden maalikuningatar JyPKistä - Gentjana Rochi, on siirtynyt kelta-mustiin ja tuo omalla olemassaolollaan jatkuvan vaaran KuPS:n hyökkäykseen. Jos kohta makedonialainen on vihreille tuttuakin tutumpi. Lisäksi KuPS on kerennyt jo pelaamaan kolme liigaottelua, joten ottelutuntuma on savolaisilla erilainen. Se hävisi kauden avausottelunsa Hongalle 0-1 ja pelasi tasan Ahvenanmaalla. Viime lauantaina TPS oli Turussa parempi maalein 2-1.

Lauantaina kohtaavat sarjan neljättä ottelua ja ensimmäistä ottelua pelaavat joukkueet. JyPK on asettanut tavoitteeksi sen, että kaulassa on kauden päätteeksi jalometallia. Näihin suunnitelmiin laitetaan ensimmäinen iso merkintä pääsiäislauantaina.

- Lähdemme luottavaisena Kuopioon. Treeniviikolla on näkynyt hiukan jännitystä ja hermoilua, joka toivottavasti osataan käsitellä ottelussa positiivisella tavalla. Asetelma on mielenkiintoinen koska KuPS:lta on ensimmäisten matsien hermoilu ja puristus jo pelattu pois ja meillä se avaus on nyt edessä. Treenimatsit on aina treenimatseja, ja kun pisteistä pelataan niin pitää olla valmis että peli on aivan erilaista. Eli viime visiitillä ei ole mitään arvoa lauantaina. KuPS:lla on kova hyökkäys ja tiivis joukkuepuolustus, joten iso työ meidän pitää tehdä, että pisteet Kuopiosta kaivetaan. Uskon silti vahvasti, että meillä on keinot ja rohkeus hakea lauantaina avaus voitto ja samalla hyvä startti kauteen. Olemme malttamattomina ja innokkaina siitä, että vihdoin päästään tositoimiin, toteaa päävalmentaja Mikko Manninen.

Kuopiossa on odotettavissa lauantai-illan huumaa. Ennen KuPS-JyPK ottelua pelataan Veikkausliigan ottelu KuPS-HJK.


118 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page