top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Suomen Cup: Panoksena paikka finaaliin


JyPKin cup taival jatkuu lauantaina Telia 5G Arenalla HJK:ta vastaan Suomen cupin välierässä. Se on otteluvoiton päässä finaalista. Jyväkyläläinen jalkapallo ei ole päässyt juhlimaan viime vuosina, mutta nyt siihen on mahdollisuus.

Viime kauden Naisten Liigan hopeamitalisti HJK selvitti tiensä välieriin kaatamalla viime kauden Suomen mestarin PK-35 Vantaan 3-2. Lohkovaiheessa se voitti JyPK:n B-juniorit 5-1 ja pelasi tasan FC Hongan kanssa 2-2.

JyPK puolestaan kaatoi Vehkahallissa TPS:n vahvan toisen puoliajan jälkeen 3-1. Lohkovaiheessa sekä KuPS (5-0), että ONS (5-1) saivat lähteä Vehkahallista suurinumeroinen tappio niskassaan kotimatkalle.

JyPKiltä on löytynyt kiitettävästi tehoja aiemmissa otteluissa. Henna Honkasen ja Lavdije Begollin vanavedessä maalitilinsä ovat avanneet Heini Laaksonen, Sanna Rein ja Joensuun Hertasta JyPKiin siirtynyt Kia Voutilainen.

HJK kuuluu kauden mestarisuosikkeihin, joten kuten tähänkin asti, ottelu ottelulta täytyy vihreiden ottaa askel eteenpäin ja kasvaa joukkueena vastustajan mukana. Viime kaudella HJK oli JyPK:lle ohittamaton este, joten joukkueiden lähihistoriankin puolesta lauantaina pelataan isoilla panoksilla.

- Pelit kovenee kun joukkueet vähenee ja mukava päästä mittaamaan meidän taso HJK:ta vastaan. HJK on ehkä pelaavin joukkue koko liigassa, mikä asettaa hyvän haasteen meidän puolustamiseen. Telia on kenttänä vielä iso ja emme ole treenanneet saati pelanneet ulkona ollenkaan. Eli haasteita varmaan riittää myös olosuhteissa. Muuten päästään ihan hyvistä lähtökohdista treenaamaan taas lisää omaa tapaa pelata. Olen luottavainen, että ollaan hyvällä kurssilla ja koko joukkueen usko omaan tekemiseen on korkeella. Meidän pitää pystyy parempaan pallollisesti mitä parissa viimesessä ottelussa. Mutta, uskon että nyt ei ole pitkää väliä pelien välissä, niin olemme valmiimpia pelaamaan kuin edellisissä otteluissa. Erittäin luottavaisena lähdetään haastamaan klubia ja ottamaan paikka finaalissa, toteaa valmentaja Mikko Manninen.

Suomen Cupin välierä HJK-JyPK Telia 5G Arena la 16.3. klo 14.00.

JyPK aloittaa Naisten Liigan kautensa la 13.4. Ilvestä vastaan.


129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page