top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Suomen Cup: JyPK eteni välieriin


Lauantaina riittää aihetta riemuun. JyPK kaatoi Suomen Cupin puolivälierässä Vehkahallissa TPS:n ja eteni HJK:n vastustajaksi välieriin.

Ottelu alkoi varsin räväkästi, sillä ottelun erotuomari Minka Vekkeli oli tuskin saanut poljettua taskunauristaan liikkeelle kun Heini Laaksonen vei jo vihreät 1-0 johtoon. TPS -vahti Inkeri Niemi ei saanut pidettyä keskityspalloa hyppysissään. Laaksonen oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi pallon verkkoon.

TPS ei äkkimaalista säikähtänyt vaan prässäsi koko jakson JyPK puolustusta ja sillä olikin vaikeuksia saada avauspeliään toimimaan. TPS katkoi JyPK hyökkäyksen jo keskialueella kääntäen nopeasti paineen vihreiden puolustusalueelle. Turkulaiset eivät kuitenkaan saaneet jalostettua hallintaansa soljuviksi maalitilanteiksi ja silloin kovin usein verkko heiluu omassa päässä, niin nytkin. 18. minuutilla Lavdije Begolli sai Heini Laaksonen syötöstä tilaa oikealla laidalla ja nousi rangaistusalueen sisään. Napakka kuti TPS -maalin vasempaan alanurkkaan vei JyPKin 2-0 johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin TPS sai raadannastaan palkintonsa. Pystysyöttö tavoitti Jenni Rannuksen lävistäen vihreiden puolustuslinjan. Rannus karkasi läpiajoon ja ohitti JyPK maalia vartioineen Pauliina Tähtisen. TPS oli tullut saman tien takaisin peliin.

Maalinsa jälkeen turkulaiset saivat pidettyä paineen JyPK alueella, mutta kotijoukkueen puolustus kesti jakson loppua kohden laantuneen TPS höyryn. Vaarallisimman tilanteen, Rannuksen toisen läpiajon, Tähtinen teki tyhjäksi jalkatorjunnalla. Kuten ennakkoon oli odotettavissa, oli JyPKille pelitauon jälkeinen käynnistyminen vaikeaa. Kentällä ei nähty kauden parasta JyPKiä. Siitä huolimatta se pääsi tauolle 2-1 johdossa.

Toiselle jaksolle tuli selkeästi aggressiivisempi kotijoukkue. TPS:lle ei jäänyt tilaa eikä aikaa rakentaa peliään ensimmäisen jakson tapaan. JyPK pääsi sinisissä pelanneen vierailijoiden iholle ja peli pysyi pitkälti TPS:n puolustusalueella.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa 82. minuutille. Kia Voutilainen pääsi nokikkain turkulaisvahti Niemen kanssa. Ensimmäisen yrityksen Niemi torjui, mutta irtopalloon ehtinyt Henna Honkanen siirsi pallon vapaaksi jääneen Voutilaisen jalkoihin. Voutilainen laukoi tyhjään maaliin loppuluvuiksi 3-1.

Näin JyPK otti askeleen lähemmäksi cup -kannua. Lauantaina 16.3. cupin välierässä vastaan asettuu HJK Talin palloiluhallissa. Ottelu alkaa klo 16.30.


166 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page