top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

ONS kaatui lohkovoiton arvoisesti


JyPK hoiti pari viikkoa haudutellun Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun kotiin kaataen ONS:n Vehkahallissa maalein 5-1.

Tähän mennessä Jyväskylässä nähdyistä otteluista ONS oli selkeästi valmiimpi ryhmä ja sen se osoitti heti alkuun. ONS tuli otteluun aggressiivisesti. Se paineisti syväällä JyPKin puolustusalueella ja saikin ajoittain aikaan pallonmenetyksiä. Alati vaarallisiin maalipaikkoihin se ei kuitenkaan saanut painettaan johdettua. JyPK puolustus blokkasi laukauksia uhrautuvasti ja ne pari jotka ei blokkiin jääneet, poimi maalivahti Pauliina Tähtinen varmasti.

JyPK rankaisi kuitenkin jo 10 minuutin kohdalla. Kia Voutilainen liukui matalaan keskityspalloon, johon ONS:n maalilla pelannut Matilda Nurmi ei ehtinyt ja oululaispuolustuskaan ei enää pystynyt tilannetta paikkaamaan. Pallo lipui ONS maaliin vieden JyPKin 1-0 johtoon. Vihreät lisäsivät johdon 2-0 hieman ennen taukoa. Henna Honkasen todennäköisesti syötöksi tarkoitettu maanuoliainen yllätti ONS -vahti Nurmen ja tauolle siirryttiin JyPKin 2-0 johdossa.

Toisella puolikkaalla ONS ei enää päässyt kiinni JyPKin iholle ensimmäisen tapaan. JyPK pääsi prässin alta paremmin pois ja oululaiset joutuivat usammin puolustuskannalle. Toisen jakson ensimmäistä maalia tuuletti kotiyleisö 58. minuutin kohdalla. Lavdije Begolli puski Marika Ritvasen kulmapotkun tolpan ja oululaislonkan kautta verkon perukoille. Vajaa kymmenen minuuttia tästä Henna Honkasen keskitys löysi jälleen Begollin pään ja pallo naarattiin neljättä kertaa oululaisrysästä.

ONS sai pienen otteen 4-0 maalin jälkeen ja se kavensi Heta Olmalan maalilla vajaan 80 minuutin kohdalla. Viimeisen niitin ottelulle iski kuitenkin minuuttia myöhemmin Begolli, viimeistellen samalla päähineen verran maaleja. ONS sai vielä läpiajon, jonka Pauliina Tähtinen teki tyhjäksi komealla jalkatorjunnalla.

Voitto tiesi JyPKin kannalta sitä, että Suomen Cupin puolivälierä TPS:aa vastaan pelataan Vehkahallissa, ottelupäivä selviää myöhemmin.


137 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page