top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Vantaa virtasi vuolaana


Kauden viimeisestä vierasottelusta ei jäänyt pisteitä tuliaisiksi. Jos edellisen kohtaamisen Vaajakoskella pystyi otsikoimaan Teleksin mukaan "Hiljaa virtaa Vantaa", oli PK-35 Vantaan virtaus tänään odotetun vahva ja vei pisteet vastaansanomattomasti 3-1 lukemin.

Vantaalaiset hallitsivat ottelua alusta lähtien pitäen pallonhallinnan selkeästi itsellään ja pitäen samalla JyPKin pois maalipaikoista. PK-35 pelasi palloja JyPKin puolustuslinjan taakse, mutta viimeistely oli vielä tässä vaiheessa epätarkkaa ja tolppaa lähemmäksi eivät vantaalaiset päässeet.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa puoli tuntia. Kun varsinaisista paikoista ei maalia tullut, tarvitsee se joskus hieman myös onnea. Mette Barckin vasemmalta laidalta keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili JyPK -vahti Juuli Kainulaisen yli maalin ylänurkkaan vieden PK-35 1-0 johtoon. Ottelua oli pelattu 33 minuuttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin pallo pelattiin taas JyPKin puolustuksen selustaan ja Ashley Riefner rullasi itselleen tarvittavan tilan ja ohitti vastaan tulleen Kainulaisen sinetöiden taukojohdoksi 2-0.

Tauko ei tuonut otteluun suurta pelillistä muutosta. Vantaalaiset pitivät pelin itsellään, eikä vihreät päässeet maalintekotilanteisiin. PK:n ensimmäisen todellisen vaaratilateen toisella jaksolla Juuli Kainulainen torjui kulmaksi. Mutta, 63. minuutilla PK-35 sai vapaapotkun kuudentoista rajalta. Pallon taakse asettui Heidi Kollanen, jonka komea vapaapotku kiertyi oikeaan yläkulmaan muuttaen lukemat 3-0.

JyPK vaihtoi 2. jakson puolivälissä kentälle Tiia Pyyhkälän ja Leena Torpon, vaihtaen samalla taktiikkansa hyökkäävämpään 3-4-3 muotoon. JyPK pääsi tämän jälkeen muutaman kerran PK-35 maalille. Vihreiden ainokainen syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta. Gentjana Rochin vaparin vantaalaisvahti Henriikka Mäkelä noukki vasemmasta yläkulmasta, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Lavdije Begolli, joka puski pallon verkkoon.

Enempää osumia ei lauantai-iltapäivään saatu mahtumaan ja pisteet jäivät Myyrmäkeen 3-1. JyPK pelaa kauden viimeisen ottelunsa ensi lauantaina Harjulla. Vastaan saapuu vieraita Turusta - TPS. Ottelu alkaa klo 18.


34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page