top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Honka uisteli pisteet Espooseen


JyPKin futisfiestaa vietettiin hieman kosteissa olosuhteissa. JyPKin vieraaksi Harjun "uimastadionille" oli saapunut mestari Honka. Kaatosateessa käyty liigakamppailu tarjosi maaleja kaikkiaan yhdeksän kappaletta, eikä ottelua voi kuvata ainakaan sanalla tylsä. Rankkasateen pehmittämä ja vedestä lainehtinut kenttä tarjosi odottamattomia muuttujia.

Vesihanat aukesivat tuntia ennen ottelua eivätkä sulkeutuneet koko iltana. Maalihanat puolestaan aukesivat 15. minuutilla, eivätkä nekään sulkeutuneet kuin Lina Anderssonin pillinvihellykseeen 90 minuutin jälkeen.

Hongan avausmaalista vastasi Milla Punsar, joka sai vasemmasta laidasta syötön boksin sisään ja ohjasi pallon etukulmasta ohi JyPKin maalilla pelanneen Juuli Kainulaisen. Pari minuuttia myöhemmin Honka-vahti Pauliina Nuora kaatoi irtopallon perään kirmaisseen Lavdije Begollin rangasitusalueella. Gentjana Rochi kävi luutimassa tuomitun pilkun oikeaan alakulmaan. Maalitalkoot jatkuivat reilu viisi minuuttia edellisestä. Honka rakensi hyökkäyksen oikealta ja pilkun kohdalle tulleen keskityksen Anna Vlasoff pudotti Sini Vehviläiselle, joka painoi pallon verkkoon. Vierailija hallitsi avauspuoliskoa ja kruunasi sen vielä kolmannella osumalla viisi minuuttia edellisestä. Emilia Iskanius kävi puskemassa Linda Nymanin kulmapotkusta taukolukemiksi 1-3 30. minuutin kohdalla. 

JyPK tuli tauolta väkevästi. Toinen jakso oli vanhentunut vain minuutin, kun Lavdije Begollin matala keskitys löysi Tytti Jaakkolan jalan viidessä metrissä. Jaakkola moukaroi nahkakuulan Honka-maalin kattoon ja tilanteeksi 2-3. Tästä ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia. Honka syötti pallon vasemmalle puolustuslinjan taakse. Henni-Marika Malinen kiiruhti palloon ensimmäisenä ja kävi sijoittamassa pallon oikeaan alakulmaan. Honka siirtyi jälleen kahden maalin johtoon.

Reilu vartti myöhemmin Honka karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle. Juuli Kainulainen tuli vastaan pystysyöttöä osuen Milla Punsaria jaloille rangaistusalueen sisällä. Tuomitun rangaistuspotkun laukoi Sini Hämäläinen verkon perukoille tehden illan toisen maalinsa.

Vihreäsydämiset eivät antaneet kuitenkaan periksi. Ensin Lavdije Begolli puski Marika Ritvasen vapaapotkun ohi Nuoran 71. minuutilla. JyPK kiri maalin päähän vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin kun Honka-puolustus siivoisi Ritvasen syötöksi tarkoitetun pallon omaan verkkoon. Ottelun viimeminuuteilla Gentjana Rochi oli lähellä tasoittaa peli, mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja yritys jäi vajaaksi.

Näin pisteet matkasivat Espooseen maalein 4-5. JyPK jatkaa liigataivalta sunnuntaina HJK:n vieraana.


40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page