top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Sarjakärki tylsyi Vaajakoskella


JyPK sai vieraakseen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Åland Unitedin.

Ahvenanmaalaiset lähtivät otteluun sarjan piikkipaikalta ja kotijoukkue sarjan viidennesltä sijalta. Suuren harppauksen viime vuodesta ottanut United kamppailee mestaruudesta PK-35:n, HJK:n ja Hongan kanssa. Siksi pisteet Jyväskylästä olisivat kultaakin kalliimpia.

Åland hallitsi avauspuoliskoa hienokseltaan. Miljoonan taalan paikkoja se ei kuitenkaan luonut. United pelasi muutaman kerran pallon JyPKin puolustuksen selustaan, aiheuttaen ainoastaan lippumiehelle töitä palkkansa eteen.

Ja kuten pallopelien klisee kuuluu, jos et itse tee niin kaveri tekee. Tämän sai tuntea myös Åland nahoissaan. 22. minuutilla aavituksen aiemmin keltaista korttia tiiraillut Henna Honkanen runnoi itsensä keskialueelta ahvenanmaalaisten puolustuksesta läpi ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan ohi Anna Tammisen.

Pelin luonne pysyi maalinkin jälkeen samana. Åland hallitsi palloa, mutta maalipaikat kuivuivat viimeistään JyPK -vahti Pauliina Tähtisen hanskoihin. Ja jälleen, JyPK iski vastahyökkäyksestä. United puolustuksen huolimaton purkupallo kimposi Lavdije Begollille joka chippasi pallon yli Tammisen ja vihreäsydämiset 2-0 taukojohtoon pari minuuttia ennen paussia.

Åland tuli tauon jälkeen vahvasti. Joukkue tuli pukukopista toiselle puoliajalle huomattavan paljon aiemmin ennen kotijoukkuetta. United hallitsi 2. puoliajan alkua, mutta tälläkään kertaa pallo ei löytänyt itseään parhaimmillaankaan muualta kuin Tähtisen maalin kattoterassilta.

Ottelun viimeisiä hitaita alettiin tanssia 76. minuutilla. Begolli löysi vasemmasta laidasta Honkasen, jonka matalan keskityksen Gentjana Rochi ohjasi tyylikkäästi ohi Tammisen. Lopullisesti ottelusta sammutti valot lisäajalla hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Emmi Manninen, joka laukoi kauden avausmaalinsa ja JyPKin 4-0 voittolukemat.

JyPK päättää vuoden 2018 runkosarjan Tikkurilassa TiPS:n vieraana ensi lauantaina.


86 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page