top of page

Sarjakärki mittaamaan kotivirettä


Kesän on kiiruhtanut jo niin pitkälle, että lauantaina pelataan JyPKin Naisten Liigan runkosarjan viimeinen kotiottelu. Vieraaksi matkaa tämän hetkinen sarjakärki, ryhmä Ahvenanmaalta - Åland United.

Molemmat joukkueet ovat parantaneet viime kaudesta. Tuolloin Åland oli JyPKin perässä alaloppusarjassa. Nyt molemmat ovat nousseet yläloppusarjan joukkueiksi. Åland kivunnut taistelemaan jopa mestaruudesta.

Se luo suurimman panoksen ahvenanmaalaisten Vaajakosken vierailuun. Liigan neljän kärki on kolmen pisteen sisällä. Loppukauden aikana ei ole yhtään merkityksetöntä ottelua. Jokainen piste merkitsee todella paljon, sillä yhtä hyvin kuin mestaruus, voi sijoitus olla tylysti mitaleiden ulkopuolella. Åland on hävinnyt viimeksi 21.4. ONS:lle Maarianhaminassa. Se on päästänyt vähiten maaleja Liigassa, alle yhden ottelua kohden. Kun samalla verkko on heilunut keskimäärin kahdesti toisessa päässä ovat ainekset sarjajohtoon valmiina.

Joukkueiden kohtaaminen Maarianhaminassa toukokuussa päättyi 1-1. JyPK pelasi tiiviisti, eikä päästänyt Ålandia kuskin paikalle. Lopputulos vastasi hyvin ottelun luonnetta.

JyPK palasi voittojen tielle Liigassa TiPS:aa vastaan. Vaikka vierailla oli sanansa sanottavana etenkin ottelun alussa, hoiti JyPK pisteet tyylikkäästi kotiin 2-0. Vihreäsydämisten erikoistilannepelaaminen oli edelleen vahvaa. Lavdije Begollin puskumaali kulmapotkusta viimeistään vapautti tunnelman TiPS -ottelussa. Odotettavissa on mielenkiintoinen ja haastava lauantai-ilta. Maalipaikkoja tuskin tulee liukuhihnalta, joten paikat on kyettävä käyttämään hyväksi hyvällä prosentilla ja erikoistilanteet merkitsevät jälleen kerran todella paljon. JyPK on ollut äärimmäisen vahva kotijoukkue, eikä pisteet Ahvenanmaalle lähde nytkään ilmaiseksi. Päinvastoin, kotijoukkue aikoo päättää runkosarjan näyttävästi voitolla.

Liigaotteluiden välissä JyPK pelasi Suomen Cupin superkierroksen omia B18 junioreita vastaan voittaen sen 1-6.

Ahvenanmaalaisten tehokkaimmat ovat olleet Isabella Mattson ja Signy Aarna seitsemällä maalilla. JyPKin tehokkaimmat ovat olleet Gentjana Rochi sekä Lavdije Begolli.


65 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page