top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pisteet matkasivat Espooseen


Honka oli tyly vieras ja vei pisteet Vaajakoskelta puhtaasti 0-4.

Helteisessä säässä pelatussa ottelussa vieraat olivat pari askelta edellä. Säätilan lisäksi yleisö sai lisää lämmikettä muutamasta tuomariratkaisusta. On helppo sanoa, että ottelu oli tämän kauden tunnerikkain, mitä Jyväskylässä on nähty.

Espoolaiset aloittivat ottelun tavalla, jolla JyPK on viime aikoina ottelunsa aloittanut. He iskivät jo kahden peliminuutin jälkeen lukemiksi 0-1 ja löi selkeät alkutahdit koko ottelulle. Kulmapotkusta Sini Vehviläinen oli vapaana rangaistusalueen rajalla. Vehviläinen ei aikaillut vaan latoi pallo komeasti takayläkulmaan ohi Pauliina Tähtisen.

Honka hallitsi 1. puoliaikaa vaikka vihreäsydämiset olivat hyvin pelissä mukana. JyPK yritti muutaman kerran iskeä vastaan, mutta tiivis espoolaisryhmä sai kuivatettua maalintekoyrtykset. Kotijoukkueen todelliset maalipaikat olivat avauspuolikkaalla tiukassa.

Honka iski toistamiseen 35. minuutilla. Milla Punsar pääsi Vehviläisen pystysyötöstä läpiajoon tilanteesta, joka ei pelkästään haiskahtanut, vaan kärysi vahvasti paitsiolle. Joka tapauksessa Punsar kiersi Tähtisen ja sijoitti lukemiksi 0-2. Näissä lukemissa poistuttiin myös tauolle.

JyPK sai toisella jaksolla paremmin ottelusta kiinni ja loi muutaman hyvän paikan. Marika Ritvasen tolppalaukausta lähemmäksi nämä yritykset eivät kuitenkaan päätyneet. Maalintekopaikkoja Honka -ottelussa oli odotetusti vähän. Nyt maalintekotehokkuus ei ollut lauantaina samalla tasolla kuin aiemmissa kotiotteluissa.

Ottelu ratkesi käytännössä reilun tunnin jälkeen, kun Henni Malinen pääsi laidalta JyPKin puolustuslinjan taakse ja laukoi alakulmaan numeroiksi 3-0. Viimeisen 4-0 niitin kävi lyömässä Kaisa Ranki ottelun lopussa.

JyPKin liigataival jatkuu jo keskiviikkona, kun vastaan asettuu sarjanousija TiPS. Ottelu alkaa Vaajakoskella klo 19.00.


45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page