top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kolmen pisteen sunnuntai


“Hiljaa virtaa Vantaa”. Nämä Teleksin 16 vuoden takaisen hitin sanat sopivat Vaajakosken helteiseen sunnuntai-iltapäivään. JyPKin vahva 90 minuuttinen hiljensi vantaalaisen PK-35:n kolmen ottelun voittoputken.

Ottelun lähtökohdat olivat hieman eri sävyiset. JyPK oli kärsinyt kitkerän tappion Turussa, kun taas vantaalaiset murjoivat ONS:a kotonaan 6-1. JyPK oli kuitenkin jo perineteisen tehokas avaus kymmenminuuttisella. Gentjana Rochi pääsi nokikkain vantaalaisvahti Emma Immosesn kanssa. Pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Immonen torjui kulmaksi. Kulmaa asteli antamaan Heidi Toukola. Toukolan kulma löysi jälleen kerran Lavdije Begollin päähän ja pallo leijaili komeasti maalin takakulmaan.

PK-35 hallitsi palloa jakson edetessä, mutta JyPK puolusti tiiviisti. Muutaman puolustuksen selustaan tulleen yrityksen kävi poimimassa JyPK-vahti Pauliina Tähtinen ja muut maalintekoyritykset päätyivät pallotyttöjen haettaviksi.

JyPK iski jakson lopussa. Jo hetkeä aiemmin Henna Honkasen pusku värisytti maalin ylärimaa, mutta 42. minuutilla Honkasen pusku päätyi päätyrajalla Begollille, jonka kääntö maalinedustalle löysi tilanteeseen taustalta nousseen Tytti Jaakkolan joka latasi pallon ohi Immosen toistamiseen ja tauolle mentiin JyPKin 2-0 johdossa.

Vantaalaiset tulivat toiselle jaksolle vahvasti ja loivat muutaman vaarallisen tilanteen. Hallinta kuitenkin katkesi 54. minuutilla kun Rochin pystysyöttö vapautti Begollin rangaistusalueen tuntumassa ja hän ohitti vastaan tulleen Immosen siirtäen JyPKin 3-0 johtoon.

Ottelu loppu oli PK-35 vahvaa painostusta. Puna-valkoisten kavennus syntyi 66. minuutilla. 16-alueen rajalta tullut keskitys toimitettiin kahden pään kautta JyPK-maaliin, maalintekijänä Heidi Kollanen. Vaikka vantaalaiset hallitsivatkin loppua, ei lisämaaleja Vaajakoskella nähty ja JyPK lähti fiilistelemään jalkapallon MM-finaalia kolmea liigapistettä rikkaampana.

JyPKin osalta Naisten Liiga jatkuu ensi sunnuntaina HJK:n vieraana.


60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page