top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Sarjakolmonen vieraaksi sunnuntaina


JyPKin kotiottelut jatkuvat kuukauden jälkeen Vaajakoskella. Sunnuntaina vieraaksi saapuu PK-35 Vantaalta. 2010-luvun kestomenestyjä on kahminut kahdeksassa vuodessa kuusi kultaa. Ja niinä vuosina kun kulta on jäänyt saamatta, on kaulassa kiiltänyt hopea. Toisin sanoen, vantaalaiset eivät ole kahdeksaan vuoteen olleet toista sijaa huonompia. Siinä on fakta, mikä kertoo sunnuntain vastustajan tason.

JyPK lähtee otteluun sarjan viidentenä. Matkaa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Honkaan on yhdeksän pistettä ja paikka ylemmässä loppusarjassa on tiukasti JyPKin käsissä. PK-35 on sarjan kolmas, mutta sarjakärjen ja sarjanelosen ero on vain kolme pistettä, joten vantaalaiset puksuttavat tuttuun tapaan vahvasti mestaruusjunan mukana.

JyPK kärsi kitkerän tappion Turussa viikko sitten ja alkukesän korkealento sai matalavaiheen 3-2 tappiolla. Turussa oli eväitä tuoda myös pisteitä Jyväskylään, mutta ne makupalat TPS piti visusti itsellään ja kotiintuomisina oli tyhjä pistepussi.

JyPK on tehnyt liigassa maaleja toiseksi eniten ja hyökkäyspään onnistumiset ovat viitoittaneet alkukesän vahvaa pelivirettä. Sitä virettä tarvitaan todella Vaajakoskella, sillä PK-35:n puolustus on ollut betonia. Se on päästänyt 13 ottelussa vain 9 osumaa. Kun se on samalla paukuttanut vain yhden maalin vähemmän kuin vihreäsydämiset, on selvä että kotiyleisö tulee näkemään joukkueen, joka mittaa Vaajakosken liikuntapuiston kotitaikaa toden teolla.

PK-35 lähtee sunnuntaihin kolmen ottelun voittoputkessa ja viimeisimmässä liigaottelussa se ravisteli ONS:a kotonaan maalein 6-1. Vantaalaisten maaliahneimmat ovat olleet tällä kaudella kuudesti nuottaa kiristänyt Iina Salmi ja viidesti maaliapajilla käyneet Kaisa Collin sekä Heidi Kollanen. Kuukauden pelaajaksi valittu JyPKin Gentjana Rochi jatkaa liigan maalipörssin kärjessä 13 osumalla. Samalla Henna Honkanen on pussittanut Collinin ja Kollasen tavoin viisi liigaosumaa.

Otteluun antaa lisämausteensa kolmea kymppiä hivelevä lämpötila.


47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page